Αρχική » Εμίρηδες και κακομοίρηδες ξανά

Εμίρηδες και κακομοίρηδες ξανά

από admin

δελτίο τύπου της Κίνησης Πολιτών Ξηρόμερου

Θυμόμαστε όλοι την ταινία εκείνη του Δαλιανίδη, που η Χρονοπούλου, λικνιζόμενη, εξηγεί στους απολίτιστους νησιώτες τι εστί σύγχρονος τουρισμός αλλά και πολιτισμός. Ε, η αισθητική του Δαλιανίδη, του αρχοντοχωριάτικου μικροαστισμού της Ελλάδας του 70,του ονείρου του «μήνα που τρέφει τους έντεκα», επανέρχεται στην σύγχρονη αποικία μας αλλά με εκείνο τον τρόπο που αποκαλύπτει πόσο στραβά εμπεδώσαμε (όχι μόνο στο νομικό αλλά και στο πολιτικό επίπεδο) το πλαίσιο και τους όρους ισορροπίας της αγοράς και της δημοκρατίας. Με λίγα λόγια το πλαίσιο και οι όροι πώλησης ελληνικών νησιών, έτσι όπως από τους μπράβους της πληροφόρησης και τους αγάδες της κεντρικής και τοπικής πολιτικής εκπορεύονται, ,έχουν να ζηλέψουν απ΄το Μπαχρέιν, το Σουδάν κλπ. Για Ευρώπη ούτε λόγος. Η Ευρώπη είναι η παντιέρα- φερετζές, πολιτική προμετωπίδα του πολιτικού αφρικανισμού μας. Κι η Ευρώπη θέλει τον Έλληνά της!

Δήμαρχοι εγκαλούν τη γραφειοκρατία(!!) που καθυστερεί τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων, «δημοσιογράφοι» μαλώνουν προληπτικά τους πολίτες μη και διαμαρτυρηθούν γιατί έτσι είναι οι επενδύσεις, πολιτικοί κουνάν το δάχτυλο σε μια απελπισμένη κοινωνία ανέργων να επιλέξει δουλειά ή περιβάλλον!

Τα πράγματα όσον αφορά τις Εχινάδες είναι απλά:

Όποιος θέλει να αγοράσει νησί εκεί πρέπει να ξέρει πως επιτρέπεται να κτίσει ένα μαντρί, να βάλει αγριοκάτσικα κι αγριοκούνελα και να παρακολουθεί τα πουλιά. Επίσης μπορεί να κάνει και μικρή υποδομή γι αυτά. Για ξενοδοχεία, πισίνες, βίλες και τουρίστες ούτε λόγος.

Πέρα από δασικές εκτάσεις που είναι τα περισσότερα απ΄αυτά,  άπαντα είναι περιοχές ΝATURA.Οι χρήσεις γης για το καθένα ορίζεται αυστηρά(;) από την ΚΥΑ 22306/ΦΕΚ 477/31.5.2006 .

Επιπλέον η διαχείριση των Νότιων Εχινάδων στις οποίες τα περισσότερα νησιά ανήκουν, είναι αρμοδιότητα του Φορέα Διαχείρισης λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου- Αιτωλικού.

Τώρα αυτοί που κραυγάζουν για επενδύσεις ( για μια παραγωγική τέτοια δεν ακούσαμε, αντίθετα ακούμε πολλά για παραγωγική ανασυγκρότηση), ας έχουν τουλάχιστο υπ΄όψιν πως παρέλαβαν μια χώρα 132 χιλ.τετρ.χιλ. και περίπου τέτοια οφείλουν να την παραδώσουν.

Εμείς καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες σε ετοιμότητα γιατί σ΄αυτή τη χώρα πολλές φορές χρειάζεται να υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα..

Υ.Γ Επειδή έχει γίνει καραμέλα η συζήτηση περί νόμου και ανομίας άς ξεκαθαρίσει το κράτος πως αντιλαμβάνεται το παιγνίδι; Αν το θέλει στο πεδίο της νομιμότητας άς τηρήσει τους νόμους, αν πάλι το θέλει και στα δυο πεδία( όπου βολεύει ) τότε να το έχουμε υπ΄όψιν μας.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

flatsolid 31 Μαρτίου 2013 - 20:22

“Ο Antoine μας θέλησε τη βίλλα ν΄ασβεστώσει
και ο εμίρης του ΄ταξε πολύν παρά να δώσει.

Η συμφωνία είπανε θα γίνει με φατούρα
κι ας παν στο διάολο όλα τους,
πατρίδα και ΝΑΤURA ”

(Antoine: ρέκτης του αραβικού πολιτισμού, φατούρα: εργολαβική συμφωνία στην οποία ο ιδιοκτήτης βάζει τα υλικά και ο εργολάβος την εργασία).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ