Αρχική » ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΛΗΝΟΣ» – “Λαϊκό Σανατόριο Ασβεστοχωρίου. Ούτε μια αναπνοή χαμένη”

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΛΗΝΟΣ» – “Λαϊκό Σανατόριο Ασβεστοχωρίου. Ούτε μια αναπνοή χαμένη”

από admin

της Όλγας Καΐκα

Μια ιδιαίτερη θεατρική παράσταση μπορούν να παρακολουθήσουν οι θεσσαλονικείς, από 13 έως 29 Σεπτεμβρίου, στην 3η πτέρυγα του Πέτρινου Κτηρίου του πρώην Σανατορίου, στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Μέσα από το έργο της Χαρούλας  Αποστολίδου «Λαϊκό Σανατόριο Ασβεστοχωρίου. Ούτε μια αναπνοή χαμένη», η θεατρική ομάδα «Ληνός»  του νοσοκομείου Παπανικολάου θα ζωντανέψει  μνήμες, ιστορίες  ανθρώπων αποκλεισμένων και ξεχασμένων αλλά και θα αναβιώσει στιγμές της νεότερης ιστορίας του τόπου.

Η  ιστορία του Σανατορίου συνδέεται άρρηκτα  με την εθνική μας δράση, Γερμανοί, Εμφύλιος, Ολοκαύτωμα Χορτιάτη, Τάσος  Τούσσης, Επαμεινώνδας  Σακελλαρίου, διευθυντής του Σανατορίου και μετέπειτα γιατρός της Αντίστασης  κλπ .

Η παράσταση θα δοθεί στην ερειπωμένη 3η πτέρυγα του πέτρινου κτηρίου του πρώην Σανατορίου, ενώ τα πεταμένα και ξεχασμένα  αντικείμενα (κρεβάτια, ιατρικά μηχανήματα,  αναπνευστήρες, βιβλία εισόδου ασθενών, ακτινογραφίες, ακόμα και κινηματογραφική μηχανή προβολής  ταινιών) θα αποτελέσουν το «φυσικό» σκηνικό της παράστασης.

Η θεατρική ομάδα, «Ληνός» του νοσοκομείου Παπανικολάου, δημιουργήθηκε το 1991 από γιατρούς και  άλλους εργαζόμενους του νοσοκομείου, με σκοπό, όπως είπαν στη συνέντευξη τύπου, να καταργήσει  τεχνητούς διαχωρισμούς  ανάμεσα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου αλλά και να αποτελέσει τόπο συνάντησης και αφορμή  ώσμωσης χαρακτήρων και  εμπειριών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ  ΤΗΣ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία  Βούλα Γεωργιάδου

Βοηθός σκηνοθέτη  Έφη Καλαϊτζίδου

Σκηνογραφία    Έρση Παπαδοπούλου

Φωτισμός  Χρήστος Τζιμούρτης

Μουσική –τσέλο Χρήστος Συκιώτης

Κονσόλα ήχου Σταύρος Μπαρτζόκας

Στην παράσταση εμφανίζονται κατά σειρά  Λουκάς Δαγδηλέλης, Φωτεινή Χαριτούδη, Ηρακλής Αλεξάνδρου, Θόδωρος Λαμπριανίδης,  Κατερίνα Φωτιάδου, Γρηγόρης Σακαλίδης,  Γεράσιμος Μπαμίχας.

Τηλέφωνο κρατήσεων  6937128653

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει εισιτήριο, ο καθένας αφήνει στο κουτί  ότι θέλει.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ