Αρχική » Μέγας Αλέξανδρος: Οι συμβολισμοί και η ιδεολογία πίσω από την εκστρατεία στην Ασία (βίντεο)

Μέγας Αλέξανδρος: Οι συμβολισμοί και η ιδεολογία πίσω από την εκστρατεία στην Ασία (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

Η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου εναντίον της Περσίας δεν ήταν μία απλή στρατιωτική επιχείρηση. Ο Μακεδόνας στρατηλάτης της έδωσε συνειδητά τον χαρακτήρα μίας πανελλήνιας προσπάθειας ενότητας και εκδίκησης, η οποία θα συνέχιζε τις αρχαίες παραδόσεις του Αχιλλέα και του Διονύσου. Παράλληλα, ύστερα από την κατάκτηση της Ασίας ο Αλέξανδρος θέλησε να θεμελιώσει μία οικουμενική κοινότητα, όπου τα πρωτεία του ελληνικού πολιτισμού θα συνδυάζονταν με την αρμονική συνύπαρξη λαών και θρησκειών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

cognoscoteam.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

4 ΣΧΟΛΙΑ

Λάμπρος Καλλένος 30 Ιουνίου 2020 - 14:12

Ο Αλέξανδρος δεν συνέχιζε καμμιάν «αρχαία παράδοση του Διόνυσου». Ελπίζω να μην εννοούν τίποτις ….εκστρατείες του Διόνυσου στην Ασία, διότι αυτά είναι ποίηση, του Νόννου τον 6ο αιώνα μ.Χ. Δεν είναι…. ιστορία.

Ευτυχώς…. την παράδοση αυτή «του Διονύσου» την αναφέρουν, μα στη πορεία… τη ξεχνούν.

Ελπίζουμε και προτείνουμε να δούμε στη πορεία άρθρα ή ταινίες, που δεν θα είναι απλώς μια συλλογή όσων γράφουν τα βιβλία. Κάπως να υπάρχει ένα κάτι τις προς απόδειξη, ή υποστήριξη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μητσος Ρουσσακος 30 Ιουνίου 2020 - 21:22

Ας μην ξεχναμε και την ριζικη νομισματικη μεταρρυθμιση που εκανε, τη προτροπη του μαντειου των Δελφων ,πριν ξεκινησει την εκστρατεια. Χτυπησε στην οικονομια πριν χτυπησει στρατιωτικα. Επετεθη στον δαρεικο, ισχυροποιωντας το αττικο τετραδραχμο. Ειχε νικησει πριν καν ξεκινησει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Λάμπρος Καλλένος 2 Ιουλίου 2020 - 09:08

Δεν είμαι εξοικοιωμένος με την οικονομική ιστορία της εποχής. Μα νομίζω πως το αθηναϊκό τετράδραχμο γινόταν δεκτό για συναλλαγές, από την Ισπανία μέχρι τη Περσία, από πιο πριν. Αυτό ξεκίνησε με την οικονομική, και άλλη, δύναμη που απέκτησε η Αθήνα με τη Δηλιακή Συμμαχία, μετά τους Περσικούς πολέμους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΦΑΝΗΣ ΒΟΡΕΙΝΑΚΗΣ 1 Ιουλίου 2020 - 22:18

Νομίζω ότι ο Φίλιππος επιτέθηκε πρώτος στο Δαρεικό με τους Φιλίππους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: