από το Άρδην τ. 57, Δεκέμβριος 2005 – Ιανουάριος 2006

«Στην αποκαλούμενη εποχή της παγκοσμιοποίησης, η διάγνωση είναι σαφής: η διεθνοποίηση και οι ασκούμενες οικονομικές πολιτικές είναι προϊόντα αποφάσεων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών επιχειρήσεων και στη λήψη των οποίων οι ίδιες οι πολυεθνικές λαμβάνουν ποικιλοτρόπως μέρος.
Δημόσια και ανοιχτά ομολογείται ότι, προς όφελος ακριβώς αυτών των εξουσιών, στα τελευταία τριάντα χρόνια, αναδομήθηκαν οι οικονομίες, οι ανθρώπινες σχέσεις και τροποποιήθηκαν οι εθνικές νομοθεσίες και το διεθνές δίκαιο.
Χρειάζεται να γίνει σαφές ότι δύναμη υπάρχει όπου οι άνθρωποι, εγκαθιστώντας μεταξύ τους σχέσεις ισοτιμίας, μπορούν να πράττουν από κοινού. Το No Logo συμβάλλει κατά τρόπο ουσιαστικό στην προσπάθεια αποκατάστασης της αλήθειας των πραγμάτων και συνεπώς στην εκ νέου επαναδραστηριοποίηση του πολιτικού λόγου με στόχο έναν πιο ανθρώπινο κόσμο».
Ένα από τα δημοφιλέστερα βιβλία στους κόλπους του αντιπαγκοσμιοποιητικού κινήματος κυκλοφόρησε και στα ελληνικά κι έτσι θα μπορέσει και το κοινό της χώρας μας να διατρέξει στην σαρωτική κριτική που επιχειρεί η Naomi Klein εναντίον των πολυεθνικών επιχειρήσεων και των μηχανισμών της εμπορευματοποίησης των πάντων επάνω στον πλανήτη που έχουν στήσει αυτές. Πρόκειται για ένα έργο απαραίτητο που συμβάλλει αποφασιστικά στην απομυθοποίηση της κυρίαρχης καταναλωτικής κουλτούρας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

elGreek
elGreek