Αρχική » Αντιόχεια: Οι καμπάνες σίγησαν στις επτά Ελληνικές Ορθόδοξες Κοινότητες

Αντιόχεια: Οι καμπάνες σίγησαν στις επτά Ελληνικές Ορθόδοξες Κοινότητες

από Αναδημοσιεύσεις

Στην πόλη, όπου Ελληνισμός και Χριστιανισμός έχουν ιστορία αιώνων, την Αντιόχεια, απ’ όπου ξεκίνησε η διάδοση του Ευαγγελίου, οι καμπάνες σίγησαν… στις επτά συνολικά Ρωμαίικες Ορθόδοξες Κοινότητες.

Γέννημα θρέμμα της Αντιόχειας, ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Αμπούνα, που διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος Αντιοχείας, με σπασμένη φωνή κάνει τον σκληρό απολογισμό για τον Άγιο Γιάννη, τον Άγιο Γεώργιο, τον Άγιο Νικόλαο, τον Ιερό Ναό της Παναγίας και όχι μόνο.

Οι ιερείς αυτή τη στιγμή, είπε, είναι στη διαδικασία να ενισχύσουν πνευματικά και να οργανώσουν όσο το δυνατόν με τα συμβούλια των κοινοτήτων την ανθρωπιστική βοήθεια, να στήσουν σκηνές, να βοηθήσουν ηλικιωμένους που είναι ανήμποροι και δεν έχουν κανέναν να τους φέρει φάρμακα.

Έκκληση για την άμεση ανόρθωση των εκκλησιών στις αρχαιότερες ελληνορθόδοξες κοινότητες της Αντιόχειας, απευθύνει ο πατήρ Ιγνάτιος. Αυτό που τον φοβίζει, λέει, είναι μήπως όλο αυτό το φοβερό γεγονός του σεισμού και της ανθρωπιστικής κρίσης οδηγήσει πάρα πολλούς να μεταναστεύσουν, αφήνοντας τις πατρογονικές εστίες αιώνων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ