Αρχική » Όταν η Αυγή κάνει πλάτες στα εγκλήματα του Χριστόφια και στο (κυπριακό) μνημόνιο

Όταν η Αυγή κάνει πλάτες στα εγκλήματα του Χριστόφια και στο (κυπριακό) μνημόνιο

από admin

Εμετικό ήταν δημοσίευμα της Κυριακάτικης Αυγής, που υπέγραφε ο Σταύρος Λαπατσιώρας με τίτλο Η Κύπρος διαπραγματεύεται σθεναρά την ένταξή της στο μνημόνιο. Ανήκει και αυτό στην απίστευτη εκστρατεία υπαγωγής της Κύπρου στην κηδεμονία της Τρόικας, ηοποία συντελείται μέσω ενός οργίου ψευδολογίας, διπροσωπίας απροκάλυπτης εξαπάτησης –της ίδιας κοπής με την κυβερνητική Χαραυγή, που εξυμνεί το «λαϊκό κίνημα» την ίδια στιγμή που το ΑΚΕΛ υποκλίνεται σε κερδοσκόπους και νέο-αποικιοκράτες, ή με τα ψεύτικα δάκρια του Χριστόφια, που έχουν προκαλέσει τον παγκόσμιο γέλωτα.

Το άρθρο κινείται στην αυτή γραμμή, και αναρωτιέται κανείς πως κατάφερε να δημοσιευθεί σε μια εφημερίδα που κατά τα άλλα ξιφουλκεί εναντίον των μνημονιακών. Έτσι, σ’ ένα όργιο παραπληροφόρησης και ψεμμάτων, λέει για την κυβέρνηση που χαντάκωσε την Κυπριακή οικονομία: «Παρά τις σημαντικές δυσκολίες που θέτουν σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση τέτοια στοιχεία και συνεκτιμώντας την επιμονή όλων των νεοφιλελευθέρων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στη Κύπρο για μεγαλύτερες παραχωρήσεις, περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις, η κυπριακή κυβέρνηση διεξήγαγε και διεξάγει ακόμη μία διαπραγμάτευση τα αποτελέσματα της οποίας μέχρι αυτό το σημείο που βρισκόμαστε είναι σημαντικά».

Μάλιστα! Αυτά έχει να πει η Αυγή για έναν πρόεδρο ο οποίος παρέλαβε πλεονασματικό κράτος και απειλεί ν’ αφήσει πίσω του μια χρεοκοπημένη κοινότητα. Για το κύριο υπεύθυνο του εγκλήματος στο Μαρί, που μεταξύ άλλων προκάλεσε και σημαντική οικονομική κάμψη. Για τον πρόεδρο που καθόταν άπραγος και έβλεπε από τον κυβερνητικό τιτανικό το παγόβουνο να έρχεται,  ενώ έκανε ρουσφέτια και πλάτες στο Βγενόπουλο να προχωρήσει στην καταστροφική του εμπλοκή στις κυπριακές τράπεζες.

Τίποτα απ’ όλα αυτά δε θυμάται η Αυγή, και το μόνο που έχει να πει για τη γενική κατακραυγή που έχουν προκαλέσει οι πράξεις και στρουθοκαμηλισμοί ενός κατά γενική ομολογία γελοίου, είναι ότι «Στις εκλογές του Φεβρουαρίου στην Κύπρο στριμώχνονται οι ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού να ασκήσουν κριτική στην κυπριακή κυβέρνηση επειδή πέτυχε πολλά για τον λαό – επειδή εμπόδισε τις νεοφιλελεύθερες απαιτήσεις ασκώντας πολιτική από μια πολύ δύσκολη θέση».

Μάλιστα! Οι «ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού» και ο μνημονιακός Αριστερός πρόεδρος Καταστρόφιας. Να τα χαίρονται εκεί στην Αυγή τα ήθη της κατάπτυστης προπαγάνδας. Να χαίρονται και την διπροσωπία τους σε ό,τι έχει να κάνει με την Κύπρο, όπου συστηματικά στηρίζουν και προωθούν την πολιτική της νέο-αποικιοκρατίας, των επικυρίαρχων και των δήμιων του κυπριακού ελληνισμού με «ανθρώπινο, προοδευτικό πρόσωπο»…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

28 ΣΧΟΛΙΑ

Πέτρος Ευδόκας 11 Δεκέμβριος 2012 - 13:21

“…Μεγάλο μέρος του λαού μας έχει τρομοκρατηθεί και φοβάται πως δεν υπάρχει άλλη λύση από το Μνημόνιο – δηλαδή μέτρα λιτότητος, απολύσεις, περικοπές μισθών και ωφελημάτων, και αυξήσεις των φόρων – και υποχρεούται σε μια στάση απόγνωσης: ” Έ, τι να κάμουμε; Πρέπει να τα δεκτούμε…”. ΔΕΝ είναι έτσι όμως!”

Η Αντίσταση στο Μνημόνιο ~ Έξω η Τρόϊκα !

Τα κύρια σημεία:
ο- Λύσεις υπάρχουν: εφικτές, εφαρμόσιμες και βασισμένες στις ανάγκες του λαού
ο- Γιατί Αντίσταση; Η σχέση του Μνημονίου με την ρατσιστική Διζωνική
ο- Αντίσταση… με ποιές μεθόδους;
ο- Η πηγή των προβλημάτων: ποιά, ακριβώς, είναι η φύση της κρίσης;
http://cyprus.indymedia.org/node/4789

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θοδωρής 11 Δεκέμβριος 2012 - 20:06

Αυγή 15/03/2012

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διατήρησε τον κυπριακό λαό έξω από τη μέγκενη τρόικας – ΔΝΤ

Γεγονός “μεγίστης σημασίας” χαρακτήρισε ο Αλ. Τσίπρας το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημ. Χριστόφιας και η αριστερή κυβέρνηση κατόρθωσαν “να διατηρήσουν την Κύπρο και τον κυπριακό λαό έξω από τη μέγκενη του μηχανισμού και της τρόικας του ΔΝΤ”….

Ωστόσο το κύριο συμπέρασμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δυνατότητα που είχε και η ελληνική κυβέρνηση να “αποφύγει την τραγωδία”, όπως ονομάζει την προσφυγή στο ΔΝΤ και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό, κάτι που επέλεξε να κάνει η πολιτική ηγεσία της Κύπρου, αναζητώντας εναλλακτικές πηγές δανεισμού και διαφορετικές επιλογές αντιμετώπισης της κρίσης. Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε “την παράδοση στους πιστωτές και τους εταίρους”, ανέφερε σχετικά ο Αλ. Τσίπρας.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=675949

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 14 Δεκέμβριος 2012 - 17:17

Αν και δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες του κυπριακού μνημονίου έχω να παρατηρήσω κάποια πράγματα.
Η κυπριακή οικονομία καταστράφηκε από τον Χριστόφια ή από την διαπλοκή της με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα?
Ο Χριστόφιας έκανε ή δεν έκανε την προσπάθειά του να βρει εναλλακτικές λύσεις? Η Κύπρος ήταν ή δεν ήταν σε μειονεκτικότερη θέση από την Ελλάδα, δεδομένου ότι η πιθανή χρεοκοπία της δεν θα ήταν και …..το τέλος του Ευρώ! Η απαράδεκτη αμέλεια στο γνωστό ατύχημα είναι κάτι περισσότερο από αμέλεια?Μπορούσε κανείς να έχει προβλέψει τις ακραία καταστροφικές συνέπειες?
Τελικά η Ελλάδα τον στήριξε?
Δεν θεωρώ τον Χριστόφια και πολύ ικανό αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι η κριτική είναι απολύτως ορθή! Ίσως θα έπρεπε να δούμε πιο λεπτομερειακά το Κυπριακό Μνημόνιο και τους στόχους του. Εντάξει, είναι στην ίδια κατεύθυνση με το δικό μας. Όμως βγαίνει? Δεν το γνωρίζω…..! Ίσως χρειάζεται μια διερεύνηση αυτού του θέματος!
Τρέμω πάντως στην ιδέα ότι το πάνω χέρι στην Κύπρο θα έχουν οι νεοαποικιοκράτες πάτρωνες του σχεδίου Ανάν!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλ.Μιχ. 15 Δεκέμβριος 2012 - 10:22

Κύριε Μιχάλη Τσολάκη την άποψη που υιοθετείτε, στην Κύπρο έχουν οι Ακελικοί και όσοι είναι γύρω από τον Χριστόφια.
Ο Χριστόφιας δεν έκανε προσπάθεια να βρει εναλλακτικές λύσεις για την κρίση. Ο Χριστόφιας προσπάθησε να βρει λεφτά ούτως ώστε να καθυστερήσει απλώς την υπογραφή του μνημονίου και να το υπογράψει ο επόμενος πρόεδρος. Δεν τα κατάφερε βέβαια γιατί, ενώ το 2008 υπήρχε πλεόνασμα τάξεως των 300 εκατομμυρίων, σήμερα δεν υπάρχουν λεφτά για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Και βεβαίως, με την έκρηξη στο Μαρί, χάθηκαν πολλά εκατομμύρια για να αγοράζουμε ηλεκτρικό ρεύμα λόγω της μαλακίας του προέδρου Χριστόφια να κρατήσει τα πυρομαχικά σε επικίνδυνο μέρος.
Νομίζω πως μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως για το μνημόνιο στην Κύπρο φταίει ο πρόεδρος Χριστόφιας, αυτός ο κομμουνιστής μνημονιακός, που το μόνο που ξέρει να κάνει σήμερα στις δύσκολες στιγμές είναι να κλαίει και να κατηγορεί όσους τον κατηγόρησαν.
Ενώ λοιπόν μπορούσε η κυβέρνηση Χριστόφια να πάρει το δάνειο απ’ τη Ρωσία (το δεύτερο δάνειο γιατί το πρώτο εξαφανίστηκε) συνέχισε να παίζει σε διπλό ταμπλό. Και με την τρόικα και με τη Ρωσία. Αυτά δεν γίνονται.
Το πάνω χέρι στην Κύπρο εδώ και 5 χρόνια το έχουν οι νεοαποικιοκράτες πάτρωνες του σχεδίου Ανάν, κύριε Τσολάκη, διότι ο Χριστόφιας το 2004 έπαιξε το ρόλο που παίζει και σήμερα. Όχι στο σχέδιο ανάν για να τσιμεντώσει το ναι. Και σήμερα όχι στο μνημόνιο (έτσι όπως τα κανε είναι γελοίο να το παίζει αντιμνημονιακός) για να ρίξουν ευθύνες στον επόμενο πρόεδρο…αν και θα “αναγκαστεί” να το υπογράψει ο ίδιος.

Υ.Γ. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Για το μνημόνιο ευθύνονται και οι τράπεζες, αλλά με μια σωστή ηγεσία θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε. Ο Δημήτρης Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ δεν αποτελούν άξια ηγεσία του τόπου. Προωθούν πλήρως την μνημονιακή πολιτική. Έχουν διαλύσει τα πάντα και το μόνο που προσπαθούν να κάνουν πλέον είναι να συσπειρώσουν τον κόσμο τους και να προκαλέσουν εμφυλιακό κλίμα…Αυτή δεν είναι κυβέρνηση κύριε Τσολάκη. Είναι κομματικός μηχανισμός.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 15 Δεκέμβριος 2012 - 17:11

Αγαπητέ φίλε, δεν υιοθετώ καμία άποψη διότι δεν γνωρίζω το θέμα παρά εντελώς επιφανειακά από τα δελτία ειδήσεων! Ήξερα για τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία, τελικά δεν έγινε τίποτα. Γιατί? Δεν έδιναν λεφτά? Δεν μας συνέφερε? Οι σχέσεις ελληνικών και κυπριακών τραπεζών είναι γνωστές, είμαι βέβαιος ότι η ελληνική κρίση πχ PSI έπληξε ιδιαίτερα την Κύπρο. Δεν γνωρίζω όμως αν η οικονομική πολιτική του Χριστόφια έλυνε ή περιέπλεκε τα πράγματα! Για το ατύχημα αν και τρομερή αμέλεια, δεν νομίζω ότι πήγαινε κανενός το μυαλό για τόσο βαριές συνέπειες!
Η πολιτική του στο σχέδιο Ανάν πάντα μου …..μύριζε! Μου θύμιζε το και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 16 Δεκέμβριος 2012 - 04:39

Τρία σημεία, κατά τη γνώμη μου αφετηρίας, για την ανάλυση της (δεύτερης) καταστροφής της Κύπρου:

1) Χριστόφιας = πρόεδρος (που)λύσης… Αυτό το ξέρουν και το αποδέχονται ακόμα κι οι πέτρες, πλέον….
2) Τι δουλειά είχε η Κύπρος να φυλάει τα πυρομαχικά τής Χεζμπολάχ, της Χαμάς, των ιρανών, των σύρων, των ρώσσων και δεν ξέρω και γω και ποιών άλλων; Περίμεναν μήπως όλοι αυτοί να βοηθήσουν τώρα που ζώσανε τα φίδια επειδή κάνανε τη χώρα πυριτιδαποθήκη; Ή μήπως τους περίμεναν να διώξουν τον τούρκο από το νησί; Ας μας το πουν ευθαρσώς για να ξέρουμε τουλάχιστον γιατί κάηκε, κυριολεκτικώς κι αλληγορικώς, το νησί…
3) Το πρόβλημα των κυπριακών τραπεζών με τα ελληνικά ομόλογα είναι γνωστό κι ουδείς εύλογος άνθρωπος μπορεί να το αρνηθεί. Υπήρχαν άλλες λύσεις όμως τις οποίες κι ο “κύριος” Χριστόφιας, ως συνεπής πρόεδρος που-λύσης, δεν ανεζήτησε. Και μιλώ για πραγματικές λύσεις όχι αέρα-πατέρα κι ιστορίες συνομωσίας. Π.χ. αφού το πρόβλημα είναι βασικά οι ιδιωτικές τράπεζες γιατί η κυβέρνηση Χριστόφια δεν επεδίωξε μία φόρμουλα όπως αυτή που υιοθετήθηκε για τις ιταλικές κι ισπανικές τράπεζες για να μην επιβαρυνθεί το κρατικό χρέος της νήσου;
Επίσης, δεδομένου ότι κατά κοινή ομολογία το πρόβλημα πηγάζει από το Ελλαδικό κράτος του Ελληνισμού και δεδομένου ότι εδώ, κακώς κατά τη γνώμη μου αλλά έτσι είναι, υπάρχει “σχέδιο διάσωσης” που προβλέπει εκατοντάδες δις ευρώ για τράπεζες, δανειστές κλπ. δεν έπρεπε πρώτη η Ελλαδική κυβέρνηση να “διαπραγματευθεί” 10-20 δις παραπάνω και να λυθεί το πρόβλημα των κυπριακών τραπεζών αντί να σύρουμε στα μνημόνια και στην απώλεια εθνικής κυριαρχίας (λες και δεν έχουν υποφέρει αρκετά από το δεύτερο) τους Κύπριους αδελφούς μας; Εμείς ήδη στενάζουμε εδώ, τι θα ήταν να σταματούσαμε την εξάπλωση του προβλήματος και στην Κύπρο που κινδυνεύει από τόσους και τόσους άλλους παράγοντες;
Πέραν των παραπάνω η υποστήριξη κι η εναρμόνιση τόσο του Σύριζα αλλά και του ΚΚΕ με τον Χριστόφια και το μνημονιακό ΑΚΕΛ είναι μία ακόμα ένδειξη το τι μπορεί να περιμένει ο δύσμοιρος λαός κι απ’αυτούς όπως κι από τους προηγούμενους “αντιμνημονιακούς” (βλ. Σαμαρά κλπ.)…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 16 Δεκέμβριος 2012 - 20:00

Σίγουρα ο Χριστόφιας είναι μόλις κρυπτοΑνανικός και αναξιόπιστος εθνικά. Η ιστορία με τα πυρομαχικά είναι πράγματι μυστήρια και δεν είμαι βέβαιος πως ακόμη και αν είναι καλοπροαίρετοι, μπορούν να μας το πουν! Ποιος ξέρει τι παίχτηκε ! Η επιδίωξη μιας λύσης για τις κυπριακές τράπεζες παρόμοιας με την ιταλοισπανική δεν εξαρτάται μόνο από την Κύπρο, που σημειωτέον δεν έχει τα διαπραγματευτικά ατού (αχρησιμοποίητα βέβαια!) της Ελλάδας λόγω του μηδαμινού της μεγέθους! Συμφωνώ πάντως ότι ο Χριστόφιας έπρεπε να προσπαθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση με κάθε μέσο (αν και δεν είχε πολλά!).
Το άλλο που λες για το Ελλαδικό κράτος, είναι κάτι που σκέφτηκα και εγώ αλλά δεν με εκπλήσσει που δεν το έκαναν διότι όπως πούλησαν την Ελλάδα, πούλησαν και την Κύπρο! Αν για την χούντα ΄΄ …..οι Τούρκοι πολεμούν με την Κύπρο, εμείς είμαστε Ελλάς !!!!! ΄΄, για την κλεπτοκρατία που μας κυβερνά ΄΄ οι νεοαποικιοκράτες πολεμούν την Κύπρο και την Ελλάδα, εμείς είμαστε…..Κολωνάκι !!!!! ΄΄ . Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι έκανε ακόμη μια βλακεία και είμαι περίεργος να δω και τι στάση θα τηρήσει στην συνέχεια !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 17 Δεκέμβριος 2012 - 16:57

Από που κι ως που ο Χριστόφιας κρυπτοανανιστής; Μια χαρά καραξεφωνημένος ανανιστής είναι και το λέει και το δηλώνει όπως άλλωστε κι η συντριπτική πλειοψηφία του Σύριζα, τότε Συν βλ. εδώ σχ. εισήγηση:
http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=5766
Το μόνο συστημικό κόμμα που, προς τιμήν του το 2004, είχε σαφώς αντι-ανανικό προσανατολισμό ήτο το ΚΚΕ. Όλα τα υπόλοιπα συστημικά κόμματα ή ποιούσαν την νήσσαν, π.χ. ΝΔ, ή ακόμα χειρότερα τάχθησαν ξεκάθαρα υπέρ όπως ο ΣΥΝ/Σύριζα και βέβαια το Πασοκ. Αυτά για να θυμόμαστε πόσο ίδια είναι μεταξύ τους τα συστημικά κόμματα και να ξέρουμε τι να περιμένουμε…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 17 Δεκέμβριος 2012 - 18:10

Δεν έχεις άδικο αλλά ας δούμε και τώρα που θα πάνε τα πράγματα ! Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αναπόφευκτη μια μεγάλη μάχη για την φυσιογνωμία του! Προσωπικά δεν αμφιβάλω για το αποτέλεσμά της αλλά για το κατά πόσο η αλλαγή που θα επιφέρει το αποτέλεσμά της θα έρθει έγκαιρα, δεδομένου ότι τα γεγονότα τρέχουν!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 17 Δεκέμβριος 2012 - 18:43

Ο Σύριζα δεν είναι προϊόν παρθενογένεσης κι ούτε πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιος παρότι τον συμφέρει πολιτικά διότι έτσι εμφανίζεται ακόμα πιο “αντισυστημικός” και έχει τεράστια αποθέματα “εξαγνιστικής δυναμικής” που προσφέρει στα στελέχη του, ειδικά τα άρτι αφιχθέντα.
Ο Σύριζα πρόερχεται λοιπόν και κατάγεται από συγκεκριμένα παλαιότερα κόμματα-συστατικά του σάπιου μεταπολιτευτικού σκηνικού. Οι βασικές δεξαμενές άντλησης στελεχών, ψήφων και… συνιστωσών του είναι το Πασοκ (Κατσέλη, Σακοράφα, Φωτόπουλος και… πρόσφατα Ξενογιαννακοπούλου) και Συν/ΚΚΕ-εσ.

Μιχάλης Τσολάκης 17 Δεκέμβριος 2012 - 22:47

Αυτού του τύπου η <> αντίληψη έχει ένα τεράστιο ερμηνευτικό πρόβλημα! Όποτε πρέπει να προκύψει κάτι καινούργιο, μοιραία θα στηριχθεί (αλλιώς δεν θα προκύψει ποτέ!) από ανθρώπους που υπήρχαν πριν από αυτό! Δεν θα στηριχθεί ούτε από ντοματιές που μόλις φύτρωσαν ούτε από αγγέλους που μόλις έφτασαν από τον ουρανό! Άρα, επειδή αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο υπήρχαν αλλά και κάτι στήριζαν νωρίτερα, προφανώς φθαρμένο πια, αλλιώς δεν θα υπήρχε η ανάγκη της αλλαγής…..δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα καινούργιο!!! Μια ματιά όμως στην ιστορία αποδεικνύει το αντίθετο και μάλιστα ότι από αυτές ακριβώς τις ……φθαρμένες πλειοψηφίες γεννάται το καινούργιο ! Προσπαθήστε εκτός από το να μιλάτε για την ανάγκη για αλλαγή, μετασχηματισμό κλπ, να κατανοήσετε και την διαλεκτική του, δεν είναι όλα τόσο αυτονόητα όσο φαίνονται!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 18 Δεκέμβριος 2012 - 16:53

Η απουσία πραγματικών εθνικών και λαϊκών ηγετών που να μην έχουν βουτήξει το δαχτυλάκι στο μέλι, να μην το έχουν γλείψει και να μην ξερογλείφονται να το ξανακάνουν πέρα από ερμηνευτικό πρόβλημα είναι και πολύ ουσιαστικό και σημαντικό! Αυτή τη στιγμή κανένα συστημικό κόμμα, Σύριζα, πρόγονοι και σία, και κυρίως κανένας συστημικός ανακυκλούμενος πολιτικάντης δεν πρόκειται να δώσει τη λύση. Όπως λέτε κι εσείς, ελπίζω το καινούριο να μας προλάβει ζωντανούς κι ικανούς ν’ανακάμψουμε αλλά για να μπορέσουμε να το πετύχουμε κι αυτό οι σάπιοι, οι διαπλεκόμενοι κι οι απατεώνες πρέπει να φύγουν….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 18 Δεκέμβριος 2012 - 17:58

Πιστεύω, χωρίς να μπορώ να το αποδείξω ότι η Ιστορία θα μας εκπλήξει όπως έκανε το 1909 ! Ελπίζω μόνο να μην προλάβουμε να αυτοκτονήσουμε ως τότε !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 18 Δεκέμβριος 2012 - 19:20

Για να καταλάβετε για τι “πολιτικό προσωπικό” μιλάμε, κυττάξτε πώς χάσαμε την αποζημίωση από την ΕΕ για τις πυρκαϊές στη Χίο το καλοκαίρι:
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=489340
Καλά οι “υπεύθυνοι” της κυβέρνησης και της τριμερούς είναι γνωστοί “συστημικοί” m@l@ke$ αλλά κι οι “αντισυστημικοί” της “αντιπολίτευσης” όμως δες καιροσκοπισμό αδερφέ μου! Περίμεναν να περάσει η προθεσμία, να μην μπορούν οι Χιώτες κι η Ελλάς να διεκδικήσει τίποτα και μετά ν’αρχίσουν τις ερωτήσεις και την κριτική! Να’ναι καλά οι άνθρωποι!
Αυτοί είναι αγαπητέ κ. Τσολάκη γι’αυτό κι ο περισσότερος κόσμος δεν περιμένει τίποτα από κανέναν τους! Πάνω απ’όλα η κομματική επιβίωση και το πολιτικό, δηλ. το επαγγελματικό τους συμφέρον! Γι’αυτό άλλα λένε για τους μνημονιακούς ΓΑΠ και Σαμαρά στην Ελλάδα κι άλλα για τους μνημονιακούς ΑΚΕΛ & Χριστόφια στην Κύπρο.
Η επιδίωξή τους δεν είναι το καλό, η διάσωση κι η επιβίωση του Ελληνισμού και του λαού, αγαπητέ, αλλά το πως αυτοί θα κρατήσουν τα μαγαζάκια τους ανοικτά κι επεκτεινόμενα με τις κατάλληλες “μετεγγραφές” (Μαριλίζες, Λούκα κλπ.) που στερούνται παντελώς οποιασδήποτε ιδεολογικής βάσεως κι ουσιαστικής πολιτικής αξίας. Και δυστυχώς αυτό ισχύει και για τις “ιδεολογίες” και τις “θέσεις” τους τις οποίες κι αλλάζουν σαν τα πουκάμισα (βλ. διγλωσσία ΓΑΠ με το “λεφτά υπάρχουν, “στροφή” Σαμαρά, ασυνέπεια Σύριζα και ΚΚΕ με τη στήριξη των μνημονιακών στην Κύπρο και πάει λέγοντας). Άρα οι μόνες “εκπλήξεις” που περιμένει ο κόσμος από αυτούς είναι οι δυσάρεστες εκτός κι αν ο καλός Θεός της Ελλάδας μας σώσει εξαφανίζοντας τους από τη χώρα πριν να είναι πολύ αργά….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 19 Δεκέμβριος 2012 - 11:31

Θα συμφωνήσω ότι το πολιτικό προσωπικό δεν είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην χώρα αλλά και σε αυτό υπάρχουν διαβαθμίσεις! Ο καιροσκοπισμός είναι μέρος του πολιτικού παιγνιδιού, όπως και ο λαικισμός και ο μακιαβελισμός φτάνει να μην είναι …..όλο το παιγνίδι! Αλλίμονο σε αυτόν που θα τα αγνοήσει! Δεν υπάρχει περίπτωση να ΄΄παίξει΄΄ πολιτικά! Για την άχρωμη,άοσμη,άγευστη Ξενογιαννακοπούλου δεν ξέρω να είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι συζητήσεις για το αν θα γίνει μέλος έγιναν και δεν γνωρίζω το αποτέλεσμά τους! Η Κατσέλη αργά η γρήγορα πιστεύω ότι θα αξιοποιηθεί και δεν καταλαβαίνω τις αντιρρήσεις! Από την πρώτη στιγμή ήταν κατά της μνημονιακής πολιτικής με συνέπεια (και μην μου πεις ψήφισε το Μνημόνιο 1, φυσικά υπάρχει η κομματική πειθαρχία αλλά είχε μια απόλυτη και κάθετη στάση απέναντι και λοιδωρήθηκε κατ εξακολούθηση για αυτήν !) με αποτέλεσμα να υποστεί άπειρες επιθέσεις από τα φερέφωνα της κλεπτοκρατίας πχ ΔΟΛιοι κα ! Πάντα εξέφραζε την ΄΄ άλλη ΄΄ άποψη και για αυτό ο καταχθόνιος ΓΑΠ την υπουργοποίησε δίνοντας σε πολύ κόσμο εντός του ΠΑΣΟΚ την εντύπωση ότι θα ακολουθήσει κάποια στιγμή φιλολαική πολιτική! Πολλοί το έχαψαν ! Η ίδια βρέθηκε προ της αποχώρησης ήδη από το Μνημόνιο 1, υπερίσχυσε η κομματική πειθαρχία και η ελπίδα και τελικά αποχώρησε με το Μνημόνιο 2. Δεν βλέπω γιατί δεν έχει θέση στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέψει την μνημονιακή πολιτική! Από κάθε άποψη είναι φιγούρα κλειδί για τον κεντροαριστερό χώρο επικοινωνιακά! Σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει καν σημασία αν είσαι ικανός ή όχι αρκεί που μόνο θα …..ανοίξεις τα παντζούρια! Ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος το 1909 απέτυχε σε…..όλα! Και όμως άλλαξε τα πάντα πετώντας την ως τότε κυρίαρχη φαυλοκρατία από την εξουσία! Είναι το λιγότερο που περιμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και αν αποτύχει σε όλα τα άλλα! Και αυτό το ΄΄λιγότερο΄΄ από την άλλη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το επόμενο βήμα! Τέλειο πολιτικό προσωπικό και τέλειοι οπαδοί, άφθαρτοι, αμόλυντοι και πάνοπλοι δεν πρόκειται να ξεπεταχτούν από το …..κεφάλι του Δία, σαν την Αθηνά Παλλάδα ! Μελετήστε σε βάθος το παράδειγμα του 1909, σε όλη του την διαλεκτική κίνηση (διότι η διαλεκτική είναι κίνηση, διαδικασία, προτσές όχι στιγμιότυπο!) και θα μείνετε κατάπληκτοι από το τι δυνατότητες μπορεί να κρύβει μια φαινομενικά άνυδρη πολιτική έρημος σαν την σημερινή ελληνική! Θα το ξαναπώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το απαραίτητο, νομοτελειακό επόμενο διαλεκτικό βήμα της αλλαγής! Το αν είναι και η ίδια η αλλαγή είναι άλλη ιστορία! Μένει να αποδειχθεί και πολλά πρέπει να αλλάξουν σε αυτόν για να πάει παραπέρα ! Αν όμως κάποιος δεν παίξει τον ρόλο του Πηνειού, λυπάμαι αλλά η κόπρος του Αυγεία θα συνεχίσει να μας σκεπάζει εις το διηνεκές !

Common sense 19 Δεκέμβριος 2012 - 18:44

Επειδή βλέπω ότι έχετε ένα φετίχ, αν επιτρέπετε τη λέξη και δεν την εννοώ αναγκαστικά αρνητικά, με το 1909 κι επειδή φαίνεται ότι παρακολουθείτε τα πράγματα στο Σύριζα πιο κοντά από ότι εγώ, αν θέλετε και μπορείτε απαντήστε μου την εξής ερώτηση:
Σε ποιό βαθμό επικρατεί στο εσωτερικό του Σύριζα η άποψη υπέρ ενός στρατιωτικού, όπως το 1909, ή άλλου (τι είδους σε αυτή την περίπτωση) κινήματος για την ανατροπή του ισχύοντος πολιτεύματος στην Ελλάδα, το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως αντιπροσωπευτική, κοινοβουλευτική δημοκρατία;
Ευχαριστώ και να είσθε καλά.

Μιχάλης Τσολάκης 20 Δεκέμβριος 2012 - 13:30

Δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο θέμα, δεν ξέρω αν εννοείτε την επαναστατική αρλουμπολογία που χαρακτηρίζει κάποιες ομάδες και που αμφιβάλω αν την πιστεύουν στα αλήθεια και οι ίδιοι που τις αποτελούν (τουλάχιστον οι πιο πολλοί!)! Δεν καταλαβαίνω όμως το νόημα της ερώτησης σας ! Τώρα για το φετίχ, δεν νομίζω ! Δεν ανήκω στην Αριστερά αλλά στην κεντροαριστερά, είμαι από τους νέους στον ΣΥΡΙΖΑ και βρέθηκα εκεί για έναν μόνο λόγο, επειδή πιστεύω ότι στην παρούσα φάση είναι το μόνο …..ασκέρι που μπορεί να υπερασπίσει την χώρα αυτήν την κρίσιμη στιγμή παίζοντας και τον ρόλο του Πηνειού! Για τα υπόλοιπα, έχω εκφράσει άπειρες φορές τις αμφιβολίες μου και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και σε πολλές συζητήσεις στο Άρδην! Δεν είναι η στάση ……φετιχιστή αυτή!

Μιχάλης Τσολάκης 17 Δεκέμβριος 2012 - 22:49

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προέρχεται από το …..κενό ! Αν όμως περιμένετε την σωτηρία από τους γόνους του …..κενού, θα περιμένετε για πολύ ακόμη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 19 Δεκέμβριος 2012 - 22:45

Δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο θέμα, δεν ξέρω αν εννοείτε την επαναστατική αρλουμπολογία που χαρακτηρίζει κάποιες ομάδες και που αμφιβάλω αν την πιστεύουν στα αλήθεια και οι ίδιοι που τις αποτελούν (τουλάχιστον οι πιο πολλοί!)! Δεν καταλαβαίνω όμως το νόημα της ερώτησης σας ! Τώρα για το φετίχ, δεν νομίζω ! Δεν ανήκω στην Αριστερά αλλά στην κεντροαριστερά, είμαι από τους νέους στον ΣΥΡΙΖΑ και βρέθηκα εκεί για έναν μόνο λόγο, επειδή πιστεύω ότι στην παρούσα φάση είναι το μόνο …..ασκέρι που μπορεί να υπερασπίσει την χώρα αυτήν την κρίσιμη στιγμή παίζοντας και τον ρόλο του Πηνειού! Για τα υπόλοιπα, έχω εκφράσει άπειρες φορές τις αμφιβολίες μου και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και σε πολλές συζητήσεις στο Άρδην! Δεν είναι η στάση ……φετιχιστή αυτή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 20 Δεκέμβριος 2012 - 18:50

Όπως είπα δεν εννοούσα το φετίχ αρνητικά και συγγνώμη αν σας προσέβαλλα με οιονδήποτε τρόπο, σε κάθε περίπτωση. Παρετήρησα, εσφαλμένα ίσως, ότι αναφερθήκατε πλειστάκις στο 1909 και γι’αυτό χρησιμοποίησα αυτόν τον υπερβολικό κι εν πόλλοις άσχετο όρο.
Απλά ήθελα να μάθω από κάποιον που γνωρίζει και παρακολουθεί τα “εσωτερικά” του Σύριζα, καλύτερα απ’ότι εγώ τουλάχιστον, πόσο σοβαροί επαναστάτες και στοιχεία ανατροπής μπορούν να θεωρούνται κάποια από τα στελέχη τους. Συμμερίζομαι πλήρως την άποψή σας περί αρλουμπολόγων και ελπίζω να συνεχισθεί ο γόνιμος διάλογος κι ανταλλαγή απόψεων και με σας και τους άλλους εδώ στο Άρδην. Να είσθε καλά, Πέτρος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 20 Δεκέμβριος 2012 - 23:46

Δεν με προσβάλλατε, απλά δεν είχα καταλάβει τι ακριβώς εννοούσατε ! Η περίπτωση του 1909 δεν είναι η μόνη που μπορούμε να σκεφτούμε ως ανάλογη της σημερινής. Είναι όμως έξοχα διδακτική με τον τρόπο που εξελίχθηκε, μόλις 100 χρόνια νωρίτερα και οι ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα καταλυτικές ! Οικονομική καταστροφή, διεθνής οικονομικός έλεγχος, κυριαρχία της φαυλοκρατίας στο εσωτερικό, ρευστό τοπίο στην γειτονιά της Ελλάδας, πλήρης ανυποληψία του ελληνικού κράτους διεθνώς ! Και ξαφνικά γίνεται το κίνημα ! Από ανθρώπους που οι μεγαλύτεροι θεωρούνταν …..καρπαζοεισπράκτορες των Τούρκων (λόγω 97 !) και οι πιο νέοι …..κωλόπαιδα, που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να βολτάρουν με τις φανταχτερές στολές τους και να χαλβαδιάζουν τις ωραίες της εποχής ! Κάποιοι πάλι, όπως ο αρχηγός του κινήματος Ζορμπάς, κατηγορούνταν ως εμπαθείς προς το καθεστώς και τον θρόνο λόγω της πολύ αργής επαγγελματικής τους ανέλιξης ! Το κίνημα όμως έγινε, παραμέρισε αρχικά τους φαυλοκράτες, για να αναγκαστεί να συνεργαστεί με μερίδα τους και τελικά να …..αποτύχει σε όλες τις εξαγγελίες του ! Μέσα στην απελπισία τους, τα μέλη της ηγεσίας του ΣΣ, θα καλέσουν στην Ελλάδα τον Ελευθέριο Βενιζέλο ! Και θα ακολουθούσε η γνωστή εποποιία ! Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι σιγά τα λάχανα, αφού απέτυχαν και απλά στάθηκαν τυχεροί με τον Βενιζέλο ! Δεν είναι όμως έτσι, δεν τον κάλεσαν απλώς αλλά δημιούργησαν και τις συνθήκες νωρίτερα για να μπορεί να εμφανιστεί και να δράσει ! Ο Βενιζέλος πριν το 1909, απλά δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί χωρίς να τον …..εξαφανίσουν! Είναι απίστευτες οι ομοιότητες αλλά και η διαλεκτική της εξέλιξης της κρίσης αυτής που θα οδηγούσε στην εθνική ανάταση ! Η ανταλλαγή απόψεων, η σοβαρή συζήτηση, ο προβληματισμός και ειδικά η πληθώρα ερεθισμάτων για σκέψη που δίνει το Άρδην το καθιστούν πραγματικά αναντικατάστατο !
ΥΓ αν παρατηρήσει κανείς την πανσπερμία απόψεων των συμμετεχόντων στο κίνημα που τελικά θα τους οδηγήσουν σε όλα τα σημεία του πολιτικού φάσματος, οι …..συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά τους μοιάζουν σαν το πιο πειρχημένο σύνταγμα γραναδιέρων της εποχής του Μεγάλου Φρειδερίκου !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 18 Δεκέμβριος 2012 - 00:35

Εντός των παρενθέσεων βρίσκεται η λέξη αντικειμενική.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 18 Δεκέμβριος 2012 - 03:37

Επίσης σύντομα θα κριθούν όλοι, συστημικοί κι αντισυστημικοί, κι από τα λοιπά εθνικά θέματα με προεξάρχοντα το μακεδονικό και τα ανακύψαντα με την Αλβανία, http://www.tovima.gr/society/article/?aid=489231
Ας ελπίσουμε για το καλύτερο….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλέξανδρος 18 Δεκέμβριος 2012 - 04:11

Μερικοί προσπαθούν να βρουν τα αίτια της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου, στην έκρηξη στο Μαρί, άλλοι στο Βγενόπουλο κ.τ.λ. Μόνο το προφανές δεν είναι σε θέση να δουν, δηλαδή το γεγονός ότι η Κύπρος δεν έχει δικό της νόμισμα και άρα δεν είναι σε θέση να ασκήσει ουσιαστικά οικονομική πολιτική δεν παίζει κανένα ρόλο! Η Κύπρος έχει γνωρίσει χειρότερες καταστάσεις από μια έκρηξη, νομίζω ότι η εισβολή των Τούρκων αποτελεί σε κάθε περίπτωση ασύγκριτο μέγεθος καταστροφής και παρόλα αυτά η κατακτήσεις της στον οικονομικό τομέα που ακολούθησαν ήταν πραγματικά αξιοζήλευτες. Έφτασε λοιπόν η Κύπρος να χρεοκοπήσει στην ασφαλή αγκαλιά της Ε.Ε. την χρονική στιγμή που αναδεικνύεται σε ενεργειακό κόμβο και σε υπολογίσιμη δύναμη παραγωγής υδρογονανθράκων, πραγματικά δεν υπάρχουν ιδανικότερες συγκυρίες για χρεοκοπία!!! Το άλλο, σχετικά με το πόσο οι απατεωνιές ενός ιδιώτη επιχειρηματία μπορούν να οδηγήσουν ένα κυρίαρχο κράτος σε χρεοκοπία, αλήθεια αποτελεί ανέκδοτο. Μια είναι η πραγματική αιτία της χρεοκοπίας, η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, από πολιτικούς που συνειδητά υπηρετούν το διεθνές οικονομικό σύστημα και δεν το έχουν σε τίποτα να μεταμορφωθούν σε υπηρέτες της κοινής αγοράς. Η συνέπεια των λόγων τους στη διάρκεια του πολιτικού τους βίου πραγματικά είναι απίστευτη…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 18 Δεκέμβριος 2012 - 16:45

Συμφωνώ απόλυτα γι’αυτό και το δικό μου πρώτο σημείο αφετηρίας είναι:
Χριστόφιας = Πρόεδρος που-λύσης!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 18 Δεκέμβριος 2012 - 17:54

Νομίζω ότι τα πράγματα δεν επιδέχονται (όπως συνήθως στην ζωή !) μονοσήμαντες εξηγήσεις ! Η αιτία της κατάρρευσης της Κυπριακής οικονομίας είναι προφανώς η παγκόσμια, συστημική καπιταλιστική κρίση του 2008, που έπληξε με ιδαίτερη δριμύτητα τον πιο αδύναμο κρίκο της ΕΕ, την Ελλάδα! Η διασύνδεση Ελληνικού/Κυπριακού τραπεζικού συστήματος και ιδιαίτερα οι μεθοδεύσεις τύπου Βγενόπουλου ευνόησαν την διάχυση της κρίσης στην μεγαλόνησο. Το ατύχημα στο Μαρί ήρθε και ΄΄έδεσε΄΄ την κατάλληλη στιγμή και οφειλόταν σε βαριά αμέλεια αν και είμαι βέβαιος πως κανενός το μυαλό δεν έφτανε ως αυτό που ακολούθησε! Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η έλλειψη εθνικού νομίσματος περιορίζει δραματικά τις δυνατότητες αντιμετώπισης της κρίσης και αποτελεί έτσι επιπρόσθετο παράγοντα αντιμετώπισής της. Το μόνο στο οποίο δεν μπορώ να πάρω θέση είναι η οικονομική πολιτική του προέδρου Χριστόφια, διότι δεν την γνωρίζω! Αν δηλαδή έσβηνε την φωτιά ρίχνοντας νερό ‘οπως θα έπρεπε ή πετρέλειο σαν τον ΓΑΠ !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 26 Δεκέμβριος 2012 - 21:04

Δυστυχώς αγαπητέ κ. Τσολάκη όσο περνάει ο καιρός ο αντιπατριωτικός χαρακτήρας των αριστερών κομμάτων στην Ευρώπη όχι μόνο δε χαλαρώνει αλλά αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο. Π.χ. μετά το μνημονιακό Χριστόφια και ΑΚΕΛ, ιδού τι πρεσβεύει και το αδελφό κόμμα του Σύριζα στη Γερμανία Ντη Λίνκε:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63758142
Πώς μπορεί να περιμένει ο Ελληνικός λαός της Ελλάδας και της Κύπρου κάτι καλύτερο από τους αριστερούς όταν απεργάζονται τον αφοπλισμό της Ελλάδος και το ξεπούλημα στα εθνικά θέματα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλέξανδρος 19 Δεκέμβριος 2012 - 21:03

Η κρίση έπληξε την 7η ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο, την Ιταλία, πριν αναλάβει της τύχες της χώρας o Ρομάνο Πρόντι , το αγαπημένο παιδί της goldman sachs, είχα δει τα δημοσιονομικά της στοιχεία, τα οποία δεν ήταν καθόλου άσχημα, σε αντίθεση με ότι παπαγάλιζαν τα μ.μ.ε. η Ιταλία είχε ένα από τα μικρότερα εξ. χρέη , μεταξύ των κρατών της Ε.Ε. η δε παραγωγικές της δυνατότητες και σε μέγεθος και σε ποικιλία είναι μεγάλες. Η δυνατότητες επιβίωσης της χώρας, σε συνθήκες πραγματικής κρίσης και όχι αυτής που γνωρίζουμε και που βέβαια καθορίζεται πλήρως από το κύκλωμα των διεθνών πιστωτών, είναι κατά πολύ ανώτερες της Γερμανίας, η οικονομία της οποίας δεν μπορεί να συγκριθεί σε ποικιλία παραγωγής με αυτήν της Ιταλίας. Εάν μια χώρα τύπου Ιταλίας, η οποία έχει χάσει την οικονομική και την εθνική κατ’επέκταση ανεξαρτησία της, με την ένταξη της στην Ε.Ε. πλήττεται τόσο εύκολα, από την βούληση των διεθνών κερδοσκόπων, πολύ περισσότερο η Ελλάδα και η Κύπρος. Η κρίση που ζούμε, δεν είναι δυνατόν να επηρεάσει μια χώρα που δεν έχει ενταχθεί στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και κρατεί βασικούς τομείς της οικονομίας υπό κρατικό έλεγχο, όπως και την έκδοση νομίσματος. Όσοι γνωρίζουν τα στοιχειώδη, καταλαβαίνουν ότι ο πληθωρισμός μπορεί να δρα ευεργετικά για την οικονομία, όταν αυτός κατευθύνεται μεθοδικά από το κράτος, το οποία έχει εθνική ανεξαρτησία, ο δε καλύτερος τρόπος αναδιανομής του πλούτου σε μια κοινωνία χρεοκοπημένων τραπεζών, δεν είναι άλλος από τη εκκαθάριση αυτών, με παράλληλη διαγραφή χρεών, των απλών πολιτών λόγω δανείων, μέσω της δημιουργίας ενός νέου εκ του μηδενός τραπεζικού συστήματος από το κράτος. Όλα αυτά όμως είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν, όταν το τραπεζικό σύστημα, εξαρτάται από την πίστωση της Ε.Κ.Τ. το δε κράτος έχει μετατραπεί σε ένα σύστημα υπηρεσιών και γραφειοκρατίας, χωρίς την ικανότητα να κάνει και την παραμικρή επιλογή, δίχως την άδεια της Ε.Ε. Η Ρωσία δεν χρηματοδότησε την Κύπρο, διότι δεν είναι στο δικό της πεδίο επιρροής και ούτε θα μπορούσε ποτέ να γίνει, όσο αυτή δεν είναι ανεξάρτητο κράτος και βρίσκεται υποτελής της Ε.Ε. χώρια που το πλαίσιο ανταγωνισμών-συμμαχιών μεταξύ Η.Π.Α. Ε.Ε. και Ρωσίας δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ