Αρχική » Αποκαλύπτεται ο σχεδιασμός Μηταράκη – Κάρμαντζη (ΒΙΝΤΕΟ) -Μύθος η χρήση των κοντέινερς σαν καραντίνα

Αποκαλύπτεται ο σχεδιασμός Μηταράκη – Κάρμαντζη (ΒΙΝΤΕΟ) -Μύθος η χρήση των κοντέινερς σαν καραντίνα

από Αναδημοσιεύσεις

Της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα

Ο υπουργός των ΜΑΤ, επιμένει με κάθε τρόπο να εκτελέσει τις εντολές καταστροφής των νησιών. Το αναπτυξιακό του «όραμα» για έργα 130 εκατομμυρίων Ευρώ για δομές στα νησιά αποκαλύπτεται κάθε ημέρα.

Χθες, στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών της ΕΕ αποκάλυψε ότι τα «προαναχωρησιακά κέντρα» των νησιών χρειάζονται για την παραμονή 30.000 μεταναστών που τώρα έχουν «χαθεί» γιατί δεν υπάρχουν τα κέντρα!

Την ίδια στιγμή η σύμπραξη καταστροφής, του υπουργού που έστειλε τα ΜΑΤ και πλήγωσαν την Χίο και του Δημάρχου που έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκίνησε την επέκταση της ΒΙΑΛ, με την τοποθέτηση κοντέινερς.

Ο μεν πρώτος για να εξυπηρετήσει τους αδιανόητους σχεδιασμούς μετατροπής των νησιών σε μόνιμα hotspots.

Ο δε δεύτερος για να έχει ο δήμος μεγαλύτερα ανταλλάγματα από την παραμονή των μεταναστών στα νησιά.

Οι δικαιολογίες για τα κοντέινερς και την χρήση τους για καραντίνα ή για την φιλοξενία ασυνόδευτων πρόσθεσαν ακόμη ένα ψέμα στα πολλά, αφού στις 4 Νοεμβρίου ο κ. Μηταράκης δήλωνε:

“Σύμφωνα με το σχέδιο “ΑΓΝΟΔΙΚΗ”, έχει προβλεφθεί ειδικός χώρος απομόνωσης 4 containers (για την ΒΙΑΛ), με 30 κλίνες όπου αυτή τη στιγμή βρίσκονται 15 συνολικά θετικοί στον COVID-19 διαμένοντες χωρίς συμπτώματα. Η δομή καραντίνας έλυσε πολλά ζητήματα, καθώς, μέχρι και σήμερα, διαμένουν σε αυτή 5 συνολικά ασυμπτωματικοί μετανάστες. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα χρήσης του ειδικά διαμορφωμένου -για τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων- χώρου που παραμένει διαθέσιμος” (*)

Το αναπτυξιακό «όραμα» της κυβέρνησης και το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στα νησιά είναι αυτό των 130.000.000 Ευρώ για δομές μεταναστών με fast track διαδικασίες!

Είναι η μετατροπή των νησιών σε φυλακές! Και οι πρόθυμοι «τρέχουν» να πάρουν τα καθρεφτάκια για αντάλλαγμα. Αυτή την «αναπτυξιακή ευκαιρία» του μεταναστευτικού που διαλαλεί ο υπουργός Μετανάστευσης και στην οποία υποτάσσεται ο Δήμαρχος Χίου τους την επιστρέφουμε.

Η Χίος δεν θα γίνει η φυλακή της Ευρώπης.

(*)https://migration.gov.gr/tilediaskepsi-ypoyrgoy…/…

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ