Αρχική » Μορφωτικός Σύλλογος Ελλήνων Βαυαρίας

Μορφωτικός Σύλλογος Ελλήνων Βαυαρίας

από Άρδην - Ρήξη

Λίγο πριν αφήσουμε το δύσκολο έτος 2020 αποφασίσαμε 4 νέοι φοιτητές και εργαζόμενοι της ομογένειας να ιδρύσουμε τον πρώτο Μορφωτικό Σύλλογο Ελλήνων Βαυαρίας. Άλλοι ερχόμενοι από την Ελλάδα και άλλοι αναθρεμμένοι στην ομογένεια της Γερμανίας, παίρνουμε την πρωτοβουλία να βοηθήσουμε τους νέους Έλληνες στην εκπαιδευτική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Είναι κάτι που λείπει από την ομογένεια της περιοχής που αριθμεί δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων και αντιμετωπίζει τη δυσκολία της μετανάστευσης. Η εκπαιδευτική, επαγγελματική και ψυχολογική υποστήριξη των νέων Ελλήνων μεταναστών αποτελούν και τα βασικά σημεία της στόχευσής μας.

Η δράση μας βεβαίως δε θα σταματήσει εδώ. Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου. Απώτερος μας σκοπός είναι η επίτευξη ενός νέου κοινωνικού και πολιτιστικού διαφωτιστικού εγχειρήματος στην περιοχή μας.

Ελπίζουμε ο Ελληνισμός της ομογένειας να αγκαλιάσει την ανεξάρτητη αυτή προσπάθειά μας.

Στην ακόλουθη ιστοσελίδα μας μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το σύλλογο μας: https://www.gbv-in-bayern.com/

Με εκτίμηση,

Γιάννης Παππάς – Αντιπρόεδρος Μ. Σ. Ε. Β.

Μεταπτυχιακός φοιτητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας (Universität Bamberg/Hamburg)

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: