Αρχική » Ιστορικό ντοκιμαντέρ: “Η απαρχή του 1821” (dvd)

Ιστορικό ντοκιμαντέρ: “Η απαρχή του 1821” (dvd)

από Άρδην - Ρήξη

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ:  ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ (ΘΕΟΛΟΓΟΣ – ΑΝΑΒΙΩΤΗΣ)

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ”Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ ΩΣ ΑΠΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ”

Διάρκεια 260 λεπτά

Παραγωγή 2021

Ένα πατριωτικό έργο που τιμά τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης αφιερωμένο στην γέννηση και την έκρηξή της. Ένα συλλεκτικό dvd παραγωγής 2021 που όλοι οι Έλληνες πρέπει να αποκτήσουν.

Για ηλεκτρονικές παραγγελίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Εναλλακτικών Εκδόσεων

Το έργο δεν αφορά μόνο την Συνέλευση και την άμεση σχέση της με την Φιλική Εταιρεία  αλλά και την προετοιμασία μετά τις αποφάσεις της, τη στρατολογία , την κήρυξη του αγώνα στην Μολδοβλαχία από τον Υψηλάντη, τις πρώτες τουφεκιές στην ορεινή Αιγιάλεια στην Νωνάκριδα , την ορκωμοσία στην Αγία Λαύρα, τις πρώτες πολιορκίες και απελευθερώσεις πόλεων στον Μοριά, έτσι ώστε να γίνει ευρέως αντιληπτή η καθοριστική αξία των αποφάσεων της Βοστίτσας στην απαρχή του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα του Εικοσιένα, φτάνοντας έως την θυσία στο Καστράκι του Χελμού με τον Ιμπραήμ το 1827 και την μάχη στην Καυκαριά , από τις τελευταίες το 21 , καθώς και αναφορά στην προσωπικότητα του Ανδρέα Λόντου και την πρώτη επαναστατική σημαία, όπως και τον πρωτεπαναστάτη Νικόλαο Σολιώτη.

Το ενιαίο σύνολο του υλικού επίσημα θα δοθεί  στην κυκλοφορία ως συλλεκτικό -επετειακό, περίπου την περίοδο του Πάσχα με την μορφή επίσημου  διπλού 4ωρου ψηφιακού δίσκου (dvd), με σημεία διανομής του πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους διανομείς που θα ανακοινωθούν.

Με την ελπίδα εξομάλυνσης της τρέχουσας καταστάσης και αφού λειτουργήσουν και πάλι οι κινηματογράφοι, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα υπάρξουν και προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων». Εξάλλου θα επιδιωχθεί και η μετάδοση από τηλεοπτικούς σταθμούς, για τις οποίες θα υπάρχουν ανακοινώσεις.

Η παραγωγή έχει  την επιστημονική συμπαράσταση του σκηνοθέτη των ιστορικών ταινιών «ΕΞΟΔΟΣ 1826» και «ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ» και προέδρου του κινηματογραφικού οργανισμού  ΑΡΑΤΟΣ (Αratos films) κ. Βασίλη Τσικάρα, την οποία και προλογίζει , ενώ την επική μουσική επένδυση έχει αναλάβει με την παραγωγή αποκλειστικού soundtrack, ο Αιγιώτης μουσικοσυνθέτης Γιάννης Κριβέρης με ομάδα μουσικών.

Μέσα από γυρίσματα αναπαράστασης αγωνιστών και μαχών, δεκάδες συνεντεύξεις με προσωπικότητες του πνεύματος και του πολιτισμού, θεσμικά πρόσωπα, ηγουμένους ιστορικών Μονών, αλλά και οδοιπορικά  στοιχεία, το έργο θα αναδείξει όλες τις πρωτιές της Αιγιάλειας ενδυναμώνοντας την ιστορική μνήμη και γνώση στους συμπολίτες, αλλά και αποκαθιστώντας με εγκυρότητα την ιστορική αλήθεια για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της περιοχής προεπαναστατικά, αλλά και όλη την κρίσιμη πρώτη περίοδο της έναρξης της Εθνεγερσίας και μεταδίδοντας ταυτόχρονα χωρίς τοπικιστικές εξάρσεις το ενωτικό πνεύμα όλων των επαναστατημένων Ελλήνων και τα σύγχρονα μηνύματα στους νεότερους απογόνους τους.

Θα πρέπει να απευθύνουμε τις θερμές ευχαριστίες λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ δύσκολες συνθήκες εν μέσω της καραντίνας, στις επιχειρήσεις και τους φορείς της περιοχής μας, της Αιγιάλειας, για τη στήριξη που παρέχουν με κάθε τρόπο , αφού πλην αυτών δεν υπήρξε άλλη κρατική αρωγή, απόδειξη του τι μπορεί να πετύχει η συνενωμένη ιδιωτική πρωτοβουλία και συμμετοχική δράση.

Η  ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ είναι ο συμπαραγωγός του έργου

Μέγας χορηγός  είναι η EXCEL ENERGY SOLUTIONS  – ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το εγχείρημα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ καθώς και την υποστήριξη του Συλλόγου εμπορικής και τουριστικής ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας  και της νεοσύστατης  Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιάλειας

Με την αρωγή της Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τεχνικές διευκολύνσεις – ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Προώθηση -επικοινωνία ΔΗ.Κ.ΕΠ.ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Παροχή τεχνικού εξοπλισμού , υποστήριξη γυρισμάτων,μοντάζ ,διανομή – Παράρτημα ΑΡΑΤΟΥ Ν . ΕΛΛΑΔΑΣ , ιστορικού κινηματογράφου

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΗ – ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ

Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Αιγιάλειας και προσωπικά η πρόεδρος κα Βάνα Μπεντεβή – Σπυροπούλου

Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών γενών

Σταθακόπουλος Δημήτριος, νομικός, Δρ Παντείου, Οθωμανολόγος

Υποστήριξη και  προώθηση υλικού:

Πολιτιστικός και ανθρωπιστικός Σύλλογος Προναία Αθηνά

Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας Λόγγου

Historical & Folklore Association of Phelloe -ILEF

Εκπολιτιστικός και περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλυκής  ο Άγιος Νικόλαος

ERFC

Δεν θα είχαμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα χωρίς την κατεξοχήν συμμετοχή του Συλλόγου ιστορικής αναβίωσης “ΒΟΣΤΙΤΣΑ 1821” με το πάθος που διακατέχει τα μέλη του για την ρεαλιστική απεικόνιση της περιόδου του 1821 και των ηρώων .

Εμφανίζονται ακόμα μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου “Μωραΐτες εν χορώ Πάτρας και άλλοι αναβιωτές από Καλαμάτα, Ναύπλιο, Αθήνα, Πάτρα, Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Γιαννιτσά κ.ά. και με την συμπαράσταση του προέδρου του τ.δ . Κουλούρας Αιγίου  Αποστόλη Σωτηρόπουλου που με την ιππική του παρέα υποδύθηκαν τον ρόλο των Τούρκων  για τις ανάγκες σε παμπάλαιους ελαιώνες στο ρέμα της Μηλιαγκούς στο Αίγιο

Τα στιγμιότυπα της συνέλευσης έχουν κινηματογραφηθεί με την άδεια του σκηνοθέτη κου Κωνσταντίνου Κλάγκου  κατά την  επίσημη Θεατρικής παράσταση του 2020 ΔΗΜΟΥ – ΙΛΕΑ  σε σενάριο Βάνας Μπεντεβή  και μας προσφέρουν εικόνες υπερηφάνειας για τον τόπο  μας,  οι συνεργαζόμενες  θεατρικές ομάδες της Αιγιάλειας.

Τα εξωτερικά γυρίσματα έγιναν στο Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων κατά της διάρκεια του διήμερου εορτασμού τον Ιούνιο του 2020  για την επέτειο της μάχης  που οργανώνει ανελλιπώς η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, με πρόσκληση και άδειά του προέδρου κου Δήμου Βαρβιτσιώτη   και την εγκατελειμένη Μονή Αγ.Νικολάου Τράπεζας Αιγιαλείας.

Πολύτιμοι συνεργάτες, συντελεστές- αρχειακό υλικό

Πηγές κειμένων αφήγησης –   από την επίσημη έκδοση για την Μ.Συνέλευση του Δήμου Αιγιάλειας (2016)

-Ιστοριοδίφης Άγγελος Τσάκωνας

– εκπαιδευτικό ιστολόγιο http://konmesazos.blogspot.com/ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΣΑΖΟΣ)

και Σοφίας Τσοκανά

Σενάριο – σκηνοθεσία

Βασίλης Γεωργαντάς

Μελέτη ιστορικών πηγών – πολιτιστικής κληρονομιάς, συνεντεύξεις

Βασίλης Γεωργαντάς

Αφήγηση

Ευάννα Γυφτογιάννη, φιλόλογος Γαλλικής γλώσσας ,ΔΣ Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής

Βασίλης Γεωργαντάς

Ηχοληψία – επεξεργασία, μοντάζ

Βασίλης Γεωργαντάς

Kινηματογράφηση -drones

Βασίλης Γεωργαντάς

Κώστας Μουρτάς

Παναγιώτης Φουσέκης

Μοντάζ- 3D

Bασίλης Γεωργαντάς

Κώστας Μουρτάς

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Ιωάννης Σταθοπουλος 10 Οκτωβρίου 2021 - 15:09

Πολύ καλή προσπάθεια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ