924
- Μπορούν οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων να επιδιώξουν την διατροφική τους επάρκεια αξιοποιώντας ελεύθερους χώρους για την καλλιέργεια λαχανικών και άλλων βασικών τροφίμων μέσα στην πόλη που ζουν, κατοικούν κι εργάζονται;
- Μπορούν οι κάτοικοι της Πάτρας, από μόνοι τους ή συλλογικά, να αναπτύξουν μορφές αστικής γεωργίας μέσα στις παρούσες και μελλοντικές συνθήκες οικονομικής κρίσης και κοινωνικής ανασφάλειας;
Ο Χώρος εναλλακτικής παρέμβασης “Κοινοτικόν” ψάχνοντας απαντήσεις στο πώς η Αστική Γεωργία μπορεί να δώσει λύσεις στα ολοένα εντεινόμενα προβλήματα διατροφικής ανασφάλειας (ποσοτικής και ποιοτικής) των αστικών πληθυσμών, διοργανώνει ένα κύκλο σεμιναρίων γύρω από την Ιστορία, τη Θεωρία και ιδιαίτερα, την Πρακτική της Αστικής Γεωργίας. Σεμινάρια που ελπίζουμε ότι δεν θα μείνουν μόνο στη θεωρία αλλά προσαρμοζόμενα στις περιβαλλοντικές, πολεοδομικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες του ελληνικού χώρου και πιο συγκεκριμένα της Πάτρας, θα δώσουν ώθηση σε τοπικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη μορφών αστικής καλλιέργειας τροφίμων.
Το πρώτο σεμινάριο του κύκλου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στις 6.30 μ.μ., στο “Κοινοτικόν”, Ηφαίστου 52 (στο τμήμα μεταξύ Γεροκωστοπούλου και Πατρέως) με θέμα: “Αστική γεωργία στην Ελλάδα, μορφές – αρχές – δυνατότητες”. Επιστημονική υπεύθυνος και εισηγήτρια του πρώτου αυτού σεμιναρίου θα είναι η γεωπόνος κα Τζία Κοτσάκου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όποιον/α ενδιαφέρεται. Θα ήταν χρήσιμο, όμως, να δηλωθούν συμμετοχές στο koinotikon@gmail.com μέχρι το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, τόσο για την καλύτερη οργάνωση του σεμιναρίου από άποψη υποδομών αλλά και για τη μετέπειτα έγκαιρη ενημέρωση και δικτύωση όσων επιθυμούν να συμμετέχουν και στα υπόλοιπα σεμινάρια του κύκλου.