Αρχική » Οι χορηγοί του cdrsee

Οι χορηγοί του cdrsee

από admin
Συγγραφέας:

Νάσια Παναγούλια

Άρδην τ. 58
Χορηγοί του CDRSEE, όπως προκύπτουν από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, είναι οι εξής:
Coca Cola HBC
Πρόεδρος της Coca Cola 3Ε, στην Ελλάδα, είναι ο Γιώργος Δαυίδ, πρώην μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του CDRSEE και εκπρόσωπος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Ελλάδα.
H Λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι το πιο εκλεκτικό και μυστικοπαθές από τα διεθνή πολιτικοοικονομικά κλαμπ. Στις ετήσιες συναντήσεις του, που διοργανώνονται κάθε άνοιξη και διαρκούν δυόμισι ημέρες, λαμβάνουν μέρος μόλις 100 με 120 πολιτικοί και επιχειρηματίες, οι οποίοι δεσμεύονται ότι δεν θα συζητήσουν παραέξω ό,τι διαμείβεται εντός των θυρών. Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ πήρε το όνομά της από το ομώνυμο ξενοδοχείο της Ολλανδίας, όπου, το 1954, ο πρίγκιπας Βερνάρδος της Ολλανδίας συγκάλεσε την πρώτη συνάντηση για «να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ» και «τη δημιουργία μιας δυνατής και εύρωστης Ευρώπης». Έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη της Ευρώπης ή των Η.Π.Α. υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας [οι αίθουσες «χτενίζονται» ακόμη και για κοριούς].
Ο Γεώργιος Δαυίδ γεννήθηκε στην Κύπρο το 1937 και ξεκίνησε την καριέρα του στον όμιλο εταιρειών Α. Γ. Λεβέντη, στη Νιγηρία. Ανιψιός του Αναστασίου Γ. Λεβέντη. Η εταιρεία του Α. Γ. Λεβέντη ξεκίνησε από την Γκάνα και συνδέθηκε στενά με την οικονομία της Νιγηρίας, όταν ο ομογενής επιχειρηματίας αποφάσισε να επεκτείνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων ήταν η αντιπροσωπεία της Κόκα-Κόλα, σε συνεργασία με την οποία δημιούργησε την επιχείρηση εμφιάλωσης «Nigerian Bottling Company». Στη συνέχεια, η εταιρεία Λεβέντη έκανε τέτοια θεαματική επέκταση,  που έφτασε να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση στη χώρα, μετά την «United Africa Company».
Σήμερα κατέχει τη θέση του Προέδρου στην εταιρεία Κόκα-Κόλα, Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε., είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου και των Εταιρειών Πέτρος Πετρόπουλος ΑΒΕΕ, Αλλατίνη ΑΒΕΕ, Τσιμέντα Τιτάν Α.Ε., καθώς και μέλος του Δ. Σ. του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, του ΕΛΙΑΜΕΠ και του Κέντρου για τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια, καθώς και πρόεδρος του αγγλόφωνου σχολείου Campion στην Αθήνα. Ο Γ. Δαυίδ έχει αναλάβει καθήκοντα διαχειριστή του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και συμμετέχει, επίσης, σε πολλούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Ο όμιλος Δαυίδ – Λεβέντη, που διοικείται από τον Γιώργο Δαυίδ, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά σχήματα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.
ΤΙΤΑΝ
Ο Παπαλεξόπουλος Θεόδωρος είναι αναπληρωτής πρόεδρος της ΤΙΤΑΝ Α.Ε. και από τους Έλληνες που συμμετέχουν στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, μέλος επίσης του Τιμητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ. Είναι ακόμα πρόεδρος της «Κίνησης Πολιτών για την Ανοικτή Κοινωνία» –χωρίς να είναι γνωστή οποιαδήποτε σχέση του με το Ίδρυμα για την Ανοικτή Κοινωνία του Σόρος. Στο Δ.Σ. της «Κίνησης Πολιτών για την Ανοιχτή Κοινωνία», το 2005, συμμετείχαν μεταξύ άλλων επίσης ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ, Λουκάς Κυριακόπουλος, ως αντιπρόεδρος, ο καθ. Ηλίας Κατσούλης, ως γενικός γραμματέας, το στέλεχος του ΣΥΝ, πρέσβης ε.τ. Κώστας Ζέπος, ο Ιωάν. Σιώτης, ο Αιμίλιος Ζαχαρέας και ο Ηλίας Γρίσπος, στέλεχος της εταιρείας ΤΙΤΑΝ, Μεταξύ των μελών συγκαταλέγονται οι Νίκος Μουζέλης, Γιάννης Τζανετάκος, Σπήλιος Παπασπηλιόπουλος, Αντώνης Παπαγιαννίδης, Δημήτρης Χατζησωκράτης.
ALPHA BANK
Αντιπρόεδρος (Μη Εκτελεστικό Μέλος) Ανδρέας Λ. Κανελλόπουλος. Γεννήθηκε το 1940 και είναι Πρόεδρος της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ.
Διοικητικό Συμβούλιο – Μη εκτελεστικά ανεξάρτητα μέλη
Θάνος Μ. Βερέμης Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης συμμετέχει από το 2000. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ από το 1988, έχοντας διατελέσει και Πρόεδρος από το 1995 έως το 2000.

Οι χορηγοί περιλαμβάνουν επίσης τους:

ΗΥΑΤΤ REGENCY
CARDS, ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη Δημοκρατία και τη Σταθεροποίηση [The European Commission, CARDS Democratic and Stabilisation Programme]
EIDHR, Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα [The European Initiative for Democracy and Human Rights (EIDHR)]
USAID (Τhe United States Agency for International Development- Υπηρεσία των Η.Π.Α. για τη Διεθνή Ανάπτυξη
[Η USAID είναι η κεντρική Υπηρεσία για την πολιτική εξωτερική βοήθεια των Η.Π.Α. Ο διευθυντής επιλέγεται από τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. και η επικύρωση γίνεται από τη Γερουσία. Έχει εμπλακεί από την εκπαίδευση της αστυνομίας στις χώρες τις Λατινικής Αμερικής ως την υποστήριξη των Κόντρας, με αρκετά από τα μέλη της να είναι πράκτορες της CIA και του FBI. Πρόεδρος της USAID είναι ο Andrew Natsios, ανιψιός του Νίκολας Νάτσιος, ενός από τα «θρυλικά» στελέχη της CIA
Η USAID, σε συνεργασία με το «Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία», έχει συγκεντρώσει σημαντικά χρηματικά ποσά σε μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσουν την Κούβα.
Μια από τις βασικές της δραστηριότητες είναι και η προώθηση γενετικά μεταλλαγμένων τροφίμων στις αναπτυσσόμενες χώρες (πρόγραμμα ύψους 100 εκατ. δολαρίων).
Η USAID και ο Νάτσιος χρηματοδοτούσαν ελληνικές οργανώσεις και ιδρύματα που «προωθούσαν» την αποδοχή του Σχεδίου Ανάν. Επί πλέον, συμμετείχαν στη συνάντηση των δωρητών στις Βρυξέλλες, λίγο πριν το δημοψήφισμα. Είχαν ανακοινώσει τότε πως οι Η.Π.Α. επρόκειτο να διαθέσουν 400 εκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούσαν στο 40% του ποσού που υπολογιζόταν ότι θα χρειαζόταν για την εφαρμογή του σχεδίου Ανάν, εκ των οποίων τα 100 εκατ. θα δίδονταν αμέσως και τα υπόλοιπα σταδιακά.
Όσον αφορά στο ρόλο της συγκεκριμένης υπηρεσίας στο Ιράκ, αρκεί να αναφέρουμε ότι οι «ιδιωτικές εταιρείες πολέμου», που δραστηριοποιούνται στην περιοχή προσφέροντας στρατιωτικές κ.ά. υπηρεσίες, επισήμως υπογράφουν συμβόλαια ή με το υπουργείο Άμυνας της Αμερικής ή με το υπουργείο Εξωτερικών ή με την USAID.]
Λοποί χορηγοί είναι:
Το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Αυστρίας.
Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Το Σύμφωνο Σταθερότητας στη Ν.Α. Ευρώπη (γερμανικό τμήμα), SCP.
Ο Ειδικός συντονιστής του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Ν.Α. Ευρώπη.
Το ελληνικό Υπ. Εξ.
Το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.
IFA (Γερμανικό Ινστιτούτο για τις Διεθνείς Σχέσεις- Institute fuer Auslandsbezihungen e.V.),
Kulturkontakt, Αυστρία.
To πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Το Υπ.Εξ. της Σουηδίας.
To Yπ. Εξ. της Νορβηγίας.
Η Σουηδική υπηρεσία για την Ανάπτυξη και τη συνεργασία.
Το Υπ. Εξ. της Αγγλίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α.
Το γραφείο της Norwegian People’s Aid για τη Ν.Α. Ευρώπη.
To Οpen Society Institute Macedonia (Σόρος – Σκόπια). Η Ομοσπονδία Κυπρίων Αμερικής.
Το ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό συμβούλιο, Οσμάν Καβάλα
Το ίδρυμα Winston για την Παγκόσμια Ειρήνη.
Το Central European University (Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης του ιδρύματος Σόρος),
Το Πανεπιστήμιο Sabanci (Dr. Halil Berktay), Κωνσταντινούπολη,
Το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου (Dr. Mirela Luminita Murgescu and Dr. Bogdan Murgescu).
Ιδιώτες:
Ms. Stathis Potamitis, Mr. Pekin Baran, Mr. John Brademas, Mr. Nikos Efthymiadis, Mr. Matthew Nimetz, Mr. Stacey A. Polites, Mr. A. G. Spanos, Mr. Rigas Tzelepoglou, Mr. Spiros Voyadzis.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ