Αρχική » Οδός Κομοτηνής

Οδός Κομοτηνής

από admin
Συγγραφέας: Καραίσκος κώστας
Άρδην τ. 57
Πάνε και τα Χριστούγεννα, χωρίς κανείς σχεδόν να ασχοληθεί με τα Πάθη της Βηθλεέμ: Νέα σημεία ελέγχου και ένα Τείχος του Απαρτχάιντ  να στραγγαλίζει τη γενέθλια πόλη του Θεανθρώπου εν μέσω διεθνούς εκκωφαντικής σιωπής
Δυόμισι χρόνια μετά τη φυλάκισή της, απελευθερώθηκε στο Ιράκ το σύμβολο της μπααθικής προόδου, η μεγάλη επιστήμων και πατριώτισσα Χούντα Αμάς, χωρίς να της απαγγελθεί καμία κατηγορία.
Κι είχαν λυσσάξει να την αποκαλούν «Mrs Anthrax» τα εΜΜΕσματα – παρότι, ήδη από το 2002, αποκαλύφθηκε πως ο άνθρακας που είχε πανικοβάλει τις ΗΠΑ ήταν… εγχώριος.
Ευτυχώς που υπάρχει και ο θάνατος! Τίποτε άλλο δεν έδειχνε ικανό να μας απαλλάξει από τον σήριαλ κίλερ της Μέσης Ανατολής (η αρρώστεια όμως που τον εξέθρεψε παραμένει σε έξαρση).
Χάρη στην εκλογική απειλή της Χαµάς, η Φατάχ θυμήθηκε το επαναστατικό της παρελθόν και έθεσε επικεφαλής του ψηφοδελτίου της τον ισοβίτη πολιτικό κρατούμενο Μαρουάν Μπαργκούτι (Γιάσερ, μας λείπεις αφόρητα…)
Η ειρηνική επανάσταση στη Λατινική Αμερική εξαπλώνεται: παρά τη νοθεία, ο ινδιάνος Έβο Μοράλες στη Βολιβία υπερψηφίστηκε συντριπτικά κι αμφισβητεί (και) τη ναρκωπολιτική των ΗΠΑ. Το τραίνο Τσάβες προσθέτει βαγόνια.
Πρώτο βήμα για τον «Γαλιλαίο», το ευρωπαϊκό σύστημα πλοήγησης (GPS), µε την επιτυχή εκτόξευση δοκιμαστικού δορυφόρου από το Μπαϊκονούρ. Κούτσα-κούτσα, απομακρυνόμαστε από τον γιάνκη…
Ωραίο το χουνέρι του Πούτιν σε Ουκρανία και Ε.Ε. με το φυσικό αέριο. Όχι, θα βαστούσε φανάρι στη ΝΑΤΟϊκή διείσδυση στη γειτονιά του! Κι άμα δεν σας αρέσουν, λέω εγώ, τα ενεργειακά μας όπλα, έχουμε κι άλλα…
Οι ΗΠΑνθρωποι ανακοίνωσαν πως δεν θα επιτρέψουν τη συμμετοχή της Κούβας στο 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπέιζμπολ που οργανώνουν φέτος στο Σαν Ντιέγκο! Ρε σεις! Και τα συμπλέγματα έχουν ένα όριο…
Η συμπαθής κ. Μπλαιρ θα υπερασπιστεί τους κλεπταποδόχους συμπατριώτες της που αγόρασαν στην Κατεχόμενη Κύπρο. Φήμες πως ο ίδιος ο σύζυγός της συνέλαβε τον Ματσάκη για την τουρκοπαντιέρα διαψεύσθηκαν.
Το πιο εξοργιστικό όμως είναι που, ως Ελλάς, σαλιαρίζουμε με το ψωραλέο Εμπάιρ, σα να μην τρέχει τίποτε. Σαν να είναι η Κύπρος τμήμα της Πολυνησίας.
Και μετά την αποδοχή της Μακεδονικής Μακεδονίας της Μακεδονίας ως υποψήφιας χώρας για την Ε.Ε., ελπίζω πλέον να καταλάβατε γιατί η λέξη «αρνησικυρία» είναι άγνωστη. Κανείς ποτέ δεν την χρησιμοποιεί.
Το συμβάν µε τους δύο νεκρούς αστυνομικούς αποκάλυψε µε τρόπο τραγικό την πραγματικότητα της ισχυρής Ψωροκώσταινας: όλα γύρω είναι ένας Καρνάβαλος, όλοι υποδύονται ρόλους μονάχα για τα προσχήματα
Κακώς όμως πήγαν στο κατόπι του Ρώσου φυγά μόνοι τους οι αστυνομικοί. Έπρεπε να συγκροτηθεί και μια ομάδα (Δαµανάκη, Γουσέτης, Δηµητράς, Βαλλιανάτος,  Ιοί…) που θα ήλεγχε τυχόν ξενοφοβικές συμπεριφορές τους ή περιορισμούς στην διαφορετικότητα του κοινωνικώς εκφράζεσθαι – μαχαιριές, πυροβολισμοί – του Μαξίμ
Η Ε.Ε. ανακοινώνει πανηγυρικά φακέλωμα των πάντων, οι Αμερικάνοι μας ετοιμάζουν βιομετρικά διαβατήρια και ουδείς ασχολείται! Κι όλα αυτά, 5 χρόνια μετά τον εμφύλιο για το θρήσκευμα στις ταυτότητες!
Ο Γιωργάκης έχει Θιβετιανό γκουρού, ο Καραμανλής χαρτορίχτρες… Τους πειράζει όμως ο… «εκκλησιαστικός σκοταδισμός»!
Γεωγραφικό κουΐζ: Σε ποιον νομό της χώρας έδωσε το ΥΠΠΟ τις περισσότερες επιχορηγήσεις σωματείων; Θυμίζουμε ότι ο κ. Τατούλης εκλέγεται στην Αρκαδία.
Τι έφταιξε για το πογκρόμ του 1955 στην Πόλη; «Το κλίμα τρόμου που βίωναν οι λαοί τότε µε τον Ψυχρό Πόλεμο», κατά την γνωστή Σία! (την ιστορικό, όχι την άλλη, μην μπερδεύεστε…)
Σε 2 χρόνια ΘΑ τελειώσει το εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία, δίσκοι, εκπομπές) του ΙΠΟΔΕ για τους ομογενείς µας του εξωτερικού. Η σχετική εργασία είχε ξεκινήσει το ’97 (όχι, όχι το 1897! Το 1997.)
Hellastat: Το 87% των επιχειρηματικών κερδών της χώρας παράγεται στην Αττική! Κι αν έχει κάνα 10% η Σαλονίκη, στην περιφερειακή ανάπτυξη μένουν τα υπόλοιπα 3 (τα γνωστά).
Στην αγέλη των γκριζόλυκων που ζητά εκδίωξη του Πατριαρχείου απ’ την Πόλη και ο σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης. Τα πατριωτάκια µας που διεκδικούν πάλι την ελληνική ιθαγένεια. Από νοσταλγία, φυσικά.
«Ανθρωπιστική βοήθεια» 325.700 ευρώ για τους σεισμοπαθείς παρέδωσε ο ψευδοµουφτής Κοµοτηνής στον πρέσβη του Πακιστάν, παρουσία του βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν
Ο πρέσβης είπε πως είναι ποσό ρεκόρ για χρήματα που προέρχονται από πολίτες. Κι επειδή δεν πιστεύουμε σε… άλλη προέλευση, χαιρόμαστε για την οικονομική ευρωστία και ανθρωπιστική ευαισθησία των μειονοτικών μας συντοπιτών.
20 Σερβόπουλα φιλοξενήθηκαν για 17 μέρες σε οικογένειες της Αλεξανδρούπολης  – τον δήμαρχο Κομοτηνής προσκαλεί ο νέος δήμαρχος της Ναµπλούς. Οι αληθινές φιλίες των λαών δεν ζουν μονάχα με ευρωπαϊκά προγράμματα και εντολές του ΥΠΕΞ.
Τον πιο πετυχημένο δήμαρχο του ΠαΣοΚ στη Θράκη υποβλέπουν κάποιοι κωματάρχες εξ Αθηνών, προωθώντας ό,τι πιο φιλότουρκο κι ασήμαντο κυκλοφορεί. Να μπερδεύουν την ανανέωση με τον αυτοχειριασμό;
Ένα σημαντικό Μουσείο για τον μεγαλύτερο νεοέλληνα μαθηματικό, τον Κ. Καραθεοδωρή, ετοιμάζεται στην Κομοτηνή. Οι επιστολές του (μαθητή του) Αϊνστάιν στον Θρακιώτη καθηγητή του Γκαίτιγκεν θα είναι από τα ξεχωριστά του εκθέματα

Τι να ευχηθούμε αδέρφια για το δυσοίωνο 2006; Να ’μαστε γεροί και οι δυσκολίες ευπρόσδεκτες είναι, μπας και ξυπνήσουμε από τον λήθαργο. Ό,τι δεν σκοτώνει δυναμώνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ