Αρχική » Το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει τη βαρβαρότητα και τα εγκλήματα πολέμου

Το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει τη βαρβαρότητα και τα εγκλήματα πολέμου

από Αναδημοσιεύσεις

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Η συνθήκη κατάπαυσης του πυρός δεν πτοεί το Αζερμπαϊτζάν στο να συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα πολέμου.

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, Αζέροι στρατιώτες, φόρεσαν Ρωσικές στρατιωτικές στολές και μπήκαν σε χωριό του Καραμπάχ έξω από το Λατσίν, σε σημείο που δεν επιβλέπεται από τις Ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις και προέβησαν σε δολοφονία αμάχου Αρμενίου, ενώ προσπάθησαν να απαγάγουν έναν ακόμη και να τον μεταφέρουν στην Αζερική πλευρά ως λάφυρο.

Όταν έγιναν αντιληπτοί από τους Αρμένιους για τη δράση τους, προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά συνελήφθη το ένα μέλος της Αζερικής συμμορίας.

Την είδηση δημοσίευσε σε λογαριασμό του στο instagramm ο Βρετανός σκηνοθέτης Emil Hessen, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ δεν έχει ολοκληρωθεί από την πλευρά των Αζέρων η παράδοση των αιχμαλώτων, παραβιάζοντας έναν ακόμη όρο της συμφωνίας ειρήνης.

Μάλιστα τις τελευταίες μέρες, επιδίδονται σε εξευτελισμούς και διαπομπεύσεις των Αρμένιων αιχμαλώτων, όπου βιντεοσκοπούν τα κατορθώματά τους και τα αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως μνημείο απανθρωπιάς, λες και διεκδικούν βραβείο βαρβαρότητας.

Όλα αυτά, φυσικά και είναι γνωστά στη διεθνή κοινότητα και στην ομάδα MINSK, ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία, αλλά δεν φαίνεται να είναι σε θέση να κάνουν απολύτως τίποτα.

Σκοπός των Αζέρων είναι να τρομοκρατήσουν τους Αρμένιους που πήραν τη μεγάλη απόφαση να παραμείνουν στα εδάφη που τους απέμειναν, ώστε να τους κάνουν να τα εγκαταλείψουν από μόνοι τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ