Αρχική » Ο Παπαδημούλης χορεύει βαλς στον φράχτη

Ο Παπαδημούλης χορεύει βαλς στον φράχτη

από Αναδημοσιεύσεις

Σκίτσο του Ηλία Μακρή από την Καθημερινή

του Τάκη Θεοδωρόπουλου από την Καθημερινή

Ευγνώμων στον κ. Παπαδημούλη. Επιτέλους, να και κάποιος που προσπάθησε να βάλει μια δόση πολιτικής στην κακοφωνία της προεκλογικής περιόδου. Επιτέλους, κάποιος από την αντιπολίτευση είχε το θάρρος και την οξύνοια να διατυπώσει το όραμά του για την Ελλάδα του μέλλοντός μας. Θα είναι μια χώρα υποδοχής μεταναστών, από όπου κι αν προέρχονται, και κατ’ επέκταση μια χώρα διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών προς την υπόλοιπη Ευρώπη, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται, επιχειρηματικότητα, και θέσεις εργασίας. Ο κ. Παπαδημούλης, επειδή είναι ευρωβουλευτής και συμμετέχει στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού μέλλοντος έθεσε το θέμα σε ευρύτερες βάσεις. Η Ευρώπη δεν πρέπει να χρηματοδοτήσει την επέκταση του φράχτη στον Eβρο διότι η Ευρώπη έχει κάθε συμφέρον, ανθρωπιστικό και οικονομικό, να κρατήσει τα σύνορά της ανοιχτά, κοινώς όχι μόνον να αποτρέψει, αλλά να διευκολύνει τις μεταναστευτικές ροές. Και η Ελλάδα έχει μόνον κέρδος αν αναλάβει την τιμητική θέση της πρώτης χώρας υποδοχής όπως εξάλλου το έχει αποδείξει η ιστορία. Oλοι θυμόμαστε τις μεγάλες στιγμές που έζησε η χώρα μας το 2015 όταν η Ευρώπη αναρωτιόταν αν έπρεπε να βγάλει την Ελλάδα όχι μόνον εκτός Ζώνης του Ευρώ, αλλά και εκτός ζώνης Σένγκεν. Το ταλαιπωρημένο λόγω ηλικίας και καταχρήσεων στομάχι της δεν μπορούσε να χωνέψει τις υπερβολικές δόσεις προοδευτικότητας που παρήγαγε η χώρα μας.

Και για να σοβαρευτούµε. Oντως πιστεύω ότι η επέκταση του φράχτη στον Eβρο είναι ένα μείζον θέμα της εκλογικής αναμέτρησης. Δεν γνωρίζω την άποψη του κ. Μιθριδάτη επί του θέματος, όμως γνωρίζω την άποψη του κ. Παπαδημούλη και του κ. Φίλη. Τρόπος του λέγειν. Τον θέλουν ή δεν τον θέλουν; Ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι την τροπολογία του που ζητούσε να μη συμπεριληφθεί η χρηματοδότησή του στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. την ψήφισαν και βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος. Ο δε κ. Φίλης είπε ότι θα πρέπει να γίνεται διάκριση στα σύνορα ανάμεσα σε όσους δικαιούνται και σε όσους δεν δικαιούνται άσυλο. Τρεις η ώρα τα ξημερώματα στο Αιγαίο, με μερικά μποφόρ, ο λιμενικός θα απαιτεί από τον ταλαίπωρο μετανάστη να υπογράφει υπεύθυνη δήλωση.

Η παράταξη της προόδου χορεύει valse hesitation στα σύνορα της χώρας. Από τη μια νοσταλγούν τη θύελλα του 2015, από την άλλη ξέρουν, γιατί δεν είναι ηλίθιοι, ότι η ελληνική κοινωνία δεν συμμερίζεται τη νοσταλγία τους. Η εμπειρία των ανοιχτών συνόρων υπήρξε τραυματική, όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Το μεταναστευτικό είναι μια από τις μεγάλες προκλήσεις της ελληνικής κοινωνίας. Η λεγόμενη «προοδευτική παράταξη» θα πρέπει να επινοήσει μια σοβαρή απάντηση στην πρόκληση. Μέχρι στιγμής η σοβαρότερη απάντηση είναι η άμυνα των συνόρων της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ