Από το: http://www.enkripto.com/2009/07/blog-post_09.html
Άρδην τ. 85, Απρίλιος-Μάιος 2011
Και να που ο γραφικός τοπικισμός ορισμένων, με κατάλληλους χειρισμούς από ξένες δυνάμεις, δύναται να πάρει περίεργες κατεύθυνσεις. Αναφερόμαστε φυσικά στα τουρκικά παιχνίδια με την «αυτονομία» της Κρήτης, ενορχηστρωμένα από τη ΜΙΤ και ακραίους ανθελληνικούς κύκλους ακόμα και εντός Ελλάδος. Είναι προφανές και στον πλέον αφελή, ότι το τουρκικό κράτος προσπαθεί συστηματικά να μας δημιουργήσει προβλήματα, είτε υποστηρίζοντας ανοικτά τους αντιπάλους μας (ΠΓΔΜ,Τσάμηδες), είτε αναζωπυρώνοντας θέματα που κατά την άποψή τους είναι ακόμα ανοικτά και θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν στο μέλλον (μειονότητα Θράκης, «αυτονομία» της Κρήτης,«αυτονομία» Δωδεκανήσων), ίσως αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το σύνδρομο των Σεβρών το οποίο κατατρύχει τη συμπλεγματική τουρκική ελίτ (βλέπε απόσπασμα στο τέλος της ανάρτησης) .
Το θέμα μας όμως δεν είναι η γνωστή και δεδομένη τουρκική στάση. Το θέμα μας είναι οι ανιστόρητοι τοπικιστές, οι αργυρώνητοι προδότες (φωτιά και τσεκούρι..) και οι πολλοί Έλληνες πατριώτες που τσίμπισαν το τουρκικό δόλωμα….
Ειδικά οι τελευταίοι, οι οποίοι, σηκώνοντας τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας, ΔΕΝ καταλαβαίνουν πως ζητούν την επικυριαρχία του τουρκικού κράτους στην Κρήτη. Γιατί, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν, το κόκκινο χρώμα και το τουρκικό άστρο στη σημαία αυτό ακριβώς υποδηλώνει.
Και εξηγούμαστε… Η Κρητική Πολιτεία ήταν ηγεμονία του σουλτάνου. Όπως η Σάμος εκείνη την εποχή ήταν επίσης ηγεμονία του σουλτάνου.
Δυστυχώς, η ιστορική συνείδηση δεν φυτρώνει στα δέντρα, γι’ αυτό θεωρήσαμε σωστό να κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή, που ίσως βοηθήσει κάποιους να συνειδητοποιήσουν τι μηνύματα στέλνουν, κάθε φορά που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σύμβολο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι Κρητικοί στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι φλογεροί πατριώτες, οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή σε όλους τους αγώνες του Έθνους, γι’ αυτό άλλωστε είναι εξαιρετικά θλιβερό να πέφτουν θύματα ίσως του πλέον ανθελληνικού οργανισμού στον πλανήτη, δηλαδή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, άξιων συνεχιστών της κληρονομίας των Οθωμανών μισάνθρωπων.
Γιατί όμως η σημαία αυτή συμβολίζει την οθωμανική ηγεμονία; Η απάντηση παρακάτω..
Κατά κανόνα, όταν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, στα μέσα του 19ου αιώνα, κάποια περιοχή ή κάποιο νησί, στη δική μας περίπτωση (Κρήτη), επαναστατούσε, οι Τούρκοι επενέβαιναν δυναμικά για να καταστείλουν την επανάσταση. Οι Μεγάλες Δυνάμεις κατόπιν παρενέβαιναν για να σταματήσουν τις σφαγές του χριστιανικού πληθυσμού από τους Τούρκους, αλλά και για να παίξουν τα παιχνίδια τους με τον Μεγάλο Ασθενή. Έτσι έγινε και στην περίπτωση της Κρήτης και της Σάμου: Επανάσταση του χριστιανικού πληθυσμού, επέμβαση βίαιη της Τουρκίας, σφαγές του χριστιανικού πληθυσμού, παρέμβαση των ξένων μεγάλων δυνάμεων. Στην περίπτωση της Κρήτης, συμφωνήθηκε η αυτονομία της νήσου υπό την οθωμανική ηγεμονία (αυτονομία και όχι ανεξαρτησία).
Οι Τούρκοι, μετά την παρέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων, ύστερα από την επανάσταση του 1897 (και των σφαγών που ακολούθησαν από τους Τουρκοκρητικούς), δέχθηκαν με τη συνθήκη της Κωνσταντινουπόλεως (1897) την αυτονομία της Κρήτης υπό την οθωμανική κυριαρχία. Ο τελικός διακανονισμός του κρητικού ζητήματος θα γινόταν αργότερα. Οι Μεγάλες Δυνάμεις, ως εγγυήτριες, πρότειναν η καθεμιά τον εκλεκτό της για τη θέση του ύπατου αρμοστή του νησιού (άλλοι πρότειναν τον Μαυροβούνιο πρίγκιπα (βοεβόδα) Μπόζα Πέτροβιτς Νιέγκος, άλλοι τον πρίγκιπα Βάτεμπεργκ, ενώ οι Τούρκοι ήθελαν γι’ αυτή τη θέση τον εξωμότη Ανθόπουλο πασά). Η Ρωσία υπέδειξε τον μικρότερο γιο του βασιλιά των Ελλήνων Γεωργίου του Α΄, τον πρίγκιπα Γεώργιο, ο οποίος και επελέγη τελικά.
Η σημαία της Κρητικής Πολιτείας υποδείκνυε τη σχέση υποτέλειας μεταξύ ηγεμόνα-υποτελή: Επιλέχθηκε μεν η ελληνική σημαία ως σύμβολο της Κρήτης (λόγω της πλειοψηφίας του ελληνικού πληθυσμού στο νησί), αλλά με τον λευκό τουρκικό αστέρα εντός ερυθρού φόντου στο άνω αριστερό τεταρτημόριο.
Το ίδιο και στη Σάμο. Παρ’ όλο που το νησί επαναστάτησε υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη το 1821, το 1830, στο Πρωτόκολλο του Λονδίνου, δεν συμπεριελήφθη στο ανεξάρτητο Ελληνικό Βασίλειο. Οι Σαμιώτες τότε ανακήρυξαν την Ανεξάρτητη Σαμιακή Πολιτεία, εκβιάζοντας την Οθωμανική Αυτοκρατορία είτε να επέμβει δυναμικά, είτε να τους αναγνωρίσει. Οι Μεγάλες Δυνάμεις παρενέβησαν για να αποφευχθεί η σφαγή, και η Υψηλή Πύλη δέχθηκε ύστερα από τις πιέσεις τους να παραχωρήσει μερική αυτονομία στη Σάμο, με Έλληνα πρίγκιπα μεν, αλλά υποτελή στο σουλτάνο.
Η επικυριαρχία αυτή συμβολιζόταν και στη σημαία της Ηγεμονίας της Σάμου: Επιλέχθηκε μεν η ελληνική σημαία ως σύμβολο της Σάμου (λόγω της πλειοψηφίας του ελληνικού πληθυσμού στο νησί), αλλά με τα δύο άνω τεταρτημόρια ερυθρά, αντί κυανά (προφανώς λόγω της τουρκικής επικυριαρχίας).
Απόσπασμα από το εξαιρετικό βιβλίο του Μ. Ηλιάδη Οι τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και η ΜΙΤ
Και επειδή ξεκινήσαμε την ανάρτηση με σύμβολα και σημαίες, να κλείσουμε με ακόμη μία…αυτή των επαναστατών του 1905, οι οποίοι, υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Ελευθερίου Βενιζέλου, πολέμησαν για την Ένωση.
Επανάσταση 1905, Θέρισσος