Από την Ρήξη φ. 135
Σχεδόν οι μισοί από τους Ιάπωνες, μπαίνουν στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους δίχως να έχουν αποκτήσει σεξουαλικές εμπειρίες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.
Η χώρα βιώνει μια ραγδαία δημογραφική κάμψη, καθώς οι νέοι απέχουν από το σεξ και αποφεύγουν να συνάψουν συντροφικές σχέσεις.
Μερικοί άνδρες ισχυρίστηκαν ότι «βρίσκουν τις γυναίκες τρομακτικές», στο πλαίσιο έρευνας σύμφωνα με την οποία το 43% των ερωτηθέντων μεταξύ των ηλικιών 18 με 34 δηλώνουν ότι είναι παρθένοι.
Μια γυναίκα, όταν ρωτήθηκε γιατί πιστεύει ότι το 64% των ανδρών της ηλικίας της δηλώνει ότι δεν είναι σε σχέση, είπε ότι οι άνδρες «δεν θα μπουν στον κόπο» να ζητήσουν ραντεβού από κοπέλες της ηλικίας τους, γιατί είναι ευκολότερο για αυτούς να ικανοποιούνται βλέποντας διαδικτυακό πορνό.
Ο αριθμός των γεννήσεων στην Ιαπωνία, έπεσε φέτος κάτω του 1 εκ. για πρώτη φορά στην ιστορία της, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημογραφίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ιαπωνίας προβλέπει ότι ο τωρινός της πληθυσμός των 127 εκ., θα μειωθεί κατά 40 εκ. μέχρι το 2065.
Αυτή η κρίση γονιμότητας έχει αφήσει τους πολιτικούς της χώρας να αναρωτιούνται γιατί οι νεώτερες γενιές απέχουν από το σεξ.
Ο κωμικός Άνο Ματσούι, 26 ετών, είπε στο BBC: «Δεν έχω καμία αυτοπεποίθηση με τα κορίτσια. Δεν ήμουν ποτέ δημοφιλής σε εκείνες. Μια φορά ζήτησα από μια κοπέλα να βγούμε, αλλά αυτή αρνήθηκε. Αυτό με τραυμάτισε […] Υπάρχουν πολλοί άνδρες σαν κι εμένα, που βρίσκουν τις γυναίκες τρομακτικές. Φοβούμαστε την απόρριψη, κι έτσι περνούμε τον χρόνο μας κάνοντας διάφορα χόμπι, όπως κινούμενα σχέδια. […] Σιχαίνομαι τον εαυτό μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι’ αυτό».
Η καλλιτέχνης Μεγκούμι Ιραγκάσι, που κάποτε είχε αποτυπώσει τρισδιάστατα το δικό της γεννητικό όργανο, είπε «δεν είναι εύκολο να χτίσεις μια σχέση […] Ένα αγόρι πρέπει να ζητήσει από ένα κορίτσι να βγουν ραντεβού. […] Πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν θα μπουν στον κόπο. Μπορούν να παρακολουθήσουν πορνό στο διαδίκτυο κι έτσι να ικανοποιηθούν σεξουαλικά».
Η συρρίκνωση του πληθυσμού της χώρας –καθώς οι θάνατοι έχουν υπερβεί τις γεννήσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια– έχει ονομαστεί ως «δημογραφική ωρολογιακή βόμβα» και ήδη επηρεάζει τις αγορές στέγης και εργασίας, το επίπεδο της κατανάλωσης, και τα σχέδια για μακροχρόνιες επενδύσεις των επιχειρήσεων.
Και άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Δανία και η Σιγκαπούρη έχουν χαμηλούς δείκτες γεννήσεων, αλλά της Ιαπωνίας είναι πολύ χειρότεροι. Μια πανεθνική έρευνα που διεξήχθη νωρίτερα μέσα στον χρόνο υποστήριζε ότι το 20% των Ιαπώνων που βρίσκονται στην ηλικία των 50 δεν έχουν ακόμα παντρευτεί. Το ίδιο ισχύει και για 1 στις 7 γυναίκες.
Οι δείκτες παρουσιάζουν την χειρότερη επίδοση από την στιγμή που ξεκίνησαν οι απογραφές αυτού του τύπου, το 1920, και παρουσιάζουν μια αύξηση της τάξης του 3,2% για τους άντρες και 3,4% για τις γυναίκες, από το 2010. Οι αυξητικές τάσεις του φαινομένου καταλογίζονται στην χαλάρωση των κοινωνικών πιέσεων για γάμο, αλλά και στην προϊούσα οικονομική ανασφάλεια. Το Ινστιτούτο υποστηρίζει ότι ο αριθμός των εργένηδων Ιαπώνων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι δηλώνουν πως δεν έχουν καμία πρόθεση να παντρευτούν στο μέλλον.
Πηγή: εφημερίδα Independent, 08/07/2017.
3 ΣΧΟΛΙΑ
Κι όμως εμείς είμαστε πολύ χειρότεροι. Η Ιαπωνία έχει 1,46 παιδιά ανά γυναίκα με πολύ μικρό μεταναστευτικό πληθυσμό, ενώ η Ελλάδα με μεγάλο (νόμιμο – αυτός μόνο μετράει) μεταναστευτικό πληθυσμό έχει 1,30. Αν μάλιστα αφαιρεθεί η συμβολή των νόμιμων μεταναστών (οι αλβανικής καταγωγής γυναίκες έχουν 2,54 παιδιά ανά γυναίκα), οι ελληνίδες έχουν μόλις 1,20 παιδιά ανά γυναίκα. Πολύ πιο κάτω από την Ιαπωνία. Παρ’ όλα αυτά, σε αντίθεση με τους Ιάπωνες, εμάς δεν μας απασχολεί το θέμα. Μόνο να μην κόψουν τις συνταξούλες. Εξάλλου, σημασία έχει να περνάς καλά…
Πέστα χρυσόστομε!
Χαριτολογώντας θα έλεγα ότι η διαφορά με τους Ιάπωνες είναι ότι εν αντιθέσει με αυτούς εμείς επιδιδόμαστε στο συγκεκριμένο άθλημα από μικροί και χωρίς μέτρο.
Όμως πολλά ζευγάρια παραμένουν άτεκνα για οικονομικούς λόγους ή για λόγους καριέρας -κυρίως των γυναικών-.
Ο αριθμός των εκτρώσεων – και των γκευ- αυξάνεται αλματωδώς αλλά και πάλι εμείς δε χολοσκάμε γιατί είμαστε προοδευτικοί…