Αρχική » Ο Μαρκ Ταβλαρίδης και το αζέρικο λόμπι

Ο Μαρκ Ταβλαρίδης και το αζέρικο λόμπι

από Αναδημοσιεύσεις
Ο Μαρκ Ταβλαρίδης της BGR Group

του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Στην έρευνα που κάνω δεν είμαι μόνος μου. Πολύτιμη είναι η βοήθεια από Αρμένιους συναγωνιστές, οι οποίοι συλλέγουν από κάθε γωνιά του πλανήτη, πληροφορίες για όλους αυτούς τους πράκτορες που δρουν σε βάρος των λαών μας, Ελλάδας και Αρμενίας.

Για τον Μάρκ Ταβλαρίδη, ήρθαν πολλά στοιχεία στα χέρια μου. Ο πρώην εκλεκτός του Δημοκρατικού προέδρου Μπιλ Κλίντον, είχε το ρόλο του Διευθυντή Νομοθετικών Υποθέσεων για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Εδώ και 16 χρόνια εργάζεται για την BGR Group, με έδρα την Ουάσιγκτον, η οποία αναλαμβάνει μεταξύ άλλων την προώθηση των θέσεων ξένων χωρών στην αμερικανική πρωτεύουσα, προκειμένου να διαμορφώσει την κοινή γνώμη και να επηρεάσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ και το Λευκό Οίκο.

Προσωπικά ο κύριος Ταβλαρίδης, έχει αναλάβει εργολαβικά την προώθηση των θέσεων του Αζερμπαίτζάν και της Σομαλίας, δυο χώρες όπου η Τουρκία έχει τεράστια συμφέροντα και φυσικά στη Σομαλία, έχει εγκαταστήσει τη μεγαλύτερη στρατιωτική της βάση στον κόσμο.

Άλλη μια χώρα που έχει αναλάβει ο συγκεκριμένος κύριος και έχει ενδιαφέρον, είναι και το Μπαχρέϊν, το οποίο προσφάτως εξομάλυνε τις σχέσεις του με το Ισραήλ και συμφώνησε να αναπτύξουν οι δυο χώρες διπλωματικές σχέσεις για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με στοιχεία του F.A.R.A. (Foreign Agents Registration Act), και το τμήμα αντικατασκοπείας και ελέγχου ξένων υποθέσεων, που ανήκει στο τμήμα Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, με έδρα την Ουάσιγκτον, οι λομπίστες που ανέλαβαν την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν, εισέπραξαν το 2019, που δεν υπήρχε κρίση στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, 1.300.000 $, για να περάσουν την προπαγάνδα του Αζερμπαϊτζάν στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Η Τουρκία την ίδια χρονιά πλήρωσε στους λομπίστες, 3.600.000 $ μόνο για την τουρκική προπαγάνδα στην Ουάσιγκτον.

Τα φετινά ποσά θα τα μάθουμε αργότερα.

Επικεφαλής λομπίστας για το Αζερμπαϊτζάν στην Ουάσιγκτον είναι ο Μάρκ Ταβλαρίδης.

Εν τω μεταξύ, ενώ έχει υπάρξει απαγόρευση για στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στο Αζερμπαϊτζάν, οι καλές υπηρεσίες πάντα ανταμείβονται.

Για το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια, το Αζερμπαϊτζάν, επιτρέπει τη διέλευση των αμερικανικών στρατευμάτων από την χώρα του, για να φτάσουν στο Αφγανιστάν, λαμβάνει παρά την απαγόρευση βοήθειας, κάθε Σεπτέμβριο 100.000.000 $, ως βοήθεια από τις ΗΠΑ. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν προφανώς και για τις καλές υπηρεσίες που παρέχει προς το Ισραήλ, στο οποίο επιτρέπει την προσβασιμότητα στις στρατιωτικές βάσεις του Αζερμπαϊτζάν, για κάθε περίπτωση που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει το Ισραήλ τον αντίπαλό του, το Ιράν, το οποίο συνορεύει με το Αζερμπαϊτζάν.

Δεν είναι φυσικά τυχαίες και οι αβρότητες μεταξύ Ισραηλινών και Αζέρων, όπως η πρόσκληση του Αζέρου πρέσβη στην Ουάσιγκτον κ. Suleymanov, ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει την περασμένη Πέμπτη σε εκδήλωση Ισραηλινού Think tank, υπέρ του Ισραήλ και για τη σχέση των δυο χωρών.

Ο ρόλος όλων αυτών των μυστικών συμβούλων, υπηρεσιών και πρακτόρων, πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα, για το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται παρασκηνιακά, και το μαύρο χρήμα που διακινείται σε όλους αυτούς τους σκοτεινούς τύπους, του παγκόσμιου πολιτικοστρατιωτικού παρασκηνίου.

Δείτε τις δράσεις του κυρίου Ταβλαρίδη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Mark Tavlarides Lobbying Profile

Mark Tavlarides is a lobbyist who lobbied for 6 clients in 2019. See the details.

www.opensecrets.org

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ